Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 17:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:02

Bolat: Türkiye olarak, Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Gazze'de vatandaşların sığındığı bir okula İsrail'in saldırı düzenlemesini kınadığını ifade etti.
Bolat: Türkiye olarak, Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İsrail’in, Gazze’de vatandaşların sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Bu saldırıyı İsrail’in uluslararası hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak, sivillere karşı yürüttüğü sistematik zulmün en acımasız örneklerinden biri olarak değerlendiren Bolat, "Masum çocukların ve sivillerin hedef alındığı bu saldırılar, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. İsrail, işlediği bu savaş suçlarıyla dünya kamuoyunun gözünde bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koymuştur" dedi.

Bakan Bolat, uluslararası toplumun adım atarak sorumluların yargılanmasını sağlaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Türkiye olarak, Filistin halkının yanında durmaya, onların haklarını savunmaya ve adaletin tecellisi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyor, bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha en güçlü şekilde kınıyoruz."