Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 18:00 Güncelleme: 12.09.2024 11:40

Bolat: Tekstil ve konfeksiyon en fazla ihracat yapan sektörlerimizin başında gelmektedir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'nda 500'ün üzerinde firmanın temsilcileri ile bir araya geldi.
Bolat: Tekstil ve konfeksiyon en fazla ihracat yapan sektörlerimizin başında gelmektedir

Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile düzenlenen Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda 500’ün üzerinde firmanın temsilcileri ile bir araya geldiklerini açıkladı.

Tekstil ve konfeksiyonun, en fazla ihracat yapan sektörlerin başında geldiğini belirten Bakan Bolat, “2022 yılına göre 2023 yılında yaklaşık 3 kat büyüyerek 33 milyar dolar seviyesine yükselen tekstil konfeksiyon ürünleri sektör ihracatımız, 2024 yılının ilk 8 ayında da önemli bir performans ortaya koymuştur.” dedi.

Bakan Bolat, tekstil ve hammaddeleri sektöründe ise küresel markaların önemli bir tedarikçisi ve dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi konumunda olunduğunu bildirdi.

Bakanlık olarak, Texhibition gibi yurt içi ve yurt dışı fuarların düzenlenmesine ve bu fuarlarda Türk markalarıyla yer almaya büyük önem verdiklerini belirten Bakan Bolat, şunları ifade etti:

“Bu nedenle, firmalarımızın fuarlara katılımına ve diğer tanıtım faaliyetlerine destek ödemeleri sağlıyoruz. Buradaki temel amacımız; Türk malının ve Türk markalarının uluslararası seviyede rekabet gücünü artırmaktır. Ticaret Bakanlığı olarak önem verdiğimiz bir diğer husus ise küresel gündemin yeşil dönüşüm odaklı bir değişim geçirdiği bir atmosferde sektörümüzün ve firmalarımızın küresel değer zincirindeki konumunu daha da güçlendirmektir.”