Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 16:01 Güncelleme: 24.07.2024 13:33

Bolat, Soğuk Hava Deposu ve Meyve İleri İşleme Yatırımlarına ilişkin protokol imzaladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Özdemir Berova ile Soğuk Hava Deposu ve Meyve İleri İşleme Yatırımlarına ilişkin protokol imzaladı.
Bolat, Soğuk Hava Deposu ve Meyve İleri İşleme Yatırımlarına ilişkin protokol imzaladı

Ticaret Bakanı Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomik iş birliğini daha da derinleştirecek ve KKTC’nin ekonomik gelişimine katkı sunacak birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu yönde somut adımlar attıklarını açıklayan Bolat, şunları söyledi:

"KKTC’de narenciye üretiminin mevsimsel şartlardan en az etkilenmesi ve üretimin artırılması ile ihracatın desteklenmesi amacıyla Soğuk Hava Deposu ve Meyve İleri İşleme Yatırımlarına İlişkin "Protokol”ü imzaladık. Ayrıca, gümrük alanında da KKTC’ye X-Ray cihazı temini konusunda anlaşmaya imza attık."

Bakan Bolat, Türkiye olarak, KKTC ile olan ilişkileri daha da ileriye taşıma kararlılığında olduklarını belirterek "İmzaladığımız anlaşmalar, ekonomik ve kültürel bağlarımızı güçlendirerek aynı zamanda kardeş KKTC halkı ile dayanışmamızı da pekiştirecektir. Bu iş birliği ile KKTC’nin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlamak ve ekonomik kalkınmasını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.