Vakıf Katılım web
Eğitim Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 18.07.2024 13:00 Güncelleme: 18.07.2024 14:36

Boğaziçi Üniversitesi Lisans Programları Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından "Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri 2024" programı 22-30 Temmuz arasında Güney Kampüs Albert Long Hall Binası'nda yapılacak. Her yıl ilk 1000 arasından 700'ün üzerinde adayın tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl ilk 100 için başlattığı yeni burs programının yanında ilk 1000 için de normal öğrenim süresi boyunca yurt garantisi sunuyor.
Boğaziçi Üniversitesi Lisans Programları Tanıtım Günleri  22 Temmuz'da başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından “Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri 2024” programı 22-30 Temmuz arasında Güney Kampüs Albert Long Hall Binası’nda yapılacak. Her yıl ilk 1000 arasından 700’ün üzerinde adayın tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl ilk 100 için başlattığı yeni burs programının yanında ilk 1000 için de normal öğrenim süresi boyunca yurt garantisi sunuyor.

Milyonlarca adayın merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçları 16 Temmuz’da açıklandı. Lisans ve önlisans programları için tercihler ise ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden yapılacak. Tercih döneminde Boğaziçi Üniversitesi, 22-30 Temmuz tarihleri arasında aday öğrencileri Güney Kampüs’te yer alan tarihi Albert Long Hall’a bekliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılacak bölüm tanıtım sunumları ile çeşitli seminerlerin yer alacağı programda, Boğaziçi Üniversitesini tercih etmeyi düşünen adayların akıllarındaki soru işaretleri giderilecek. Adaylar ve aileler öğretim üyeleriyle tanışırken, bölümlerin sunduğu lisans programlarının içerikleri hakkında bilgi alabilecek, kampüs gezisi yapabilecek. Bölüm sunumlarında zaman zaman mezunlar da Boğaziçi Üniversitesindeki deneyimlerini adaylarla paylaşacak.

Boğaziçi Üniversitesinden ilk 100 için başarı bursları

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl derece yapmayı başaran aday öğrenciler için yeni bir burs programı başlatıyor. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk üçte yer alarak Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere tek seferlik 100 bin TL nakdi destek sağlanacak. Ayrıca yerleştiği puan türünde ilk 10’a giren öğrencilere yılda 9 ay süreyle 15 bin TL burs desteği verilecek. Sıralaması 11.-100. arasında olan öğrencilere de yılda 9 ay süreyle 10 bin TL destek sağlanacak.

İlk 100’deki tüm öğrenciler nakdi desteğin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu ve her dönem başında bir kez kitap bursu, Teknoparktaki kuluçka merkezinden ücretsiz yararlanma, kapalı ve açık havuz, fitness salonu ile SİNEBU’ya ücretsiz üyelik imkânlarından faydalanabilecek.

Adayların bu burslardan faydalanabilmesi için ilk üçte yer alanlar hariç, dereceye girdiği puan türünde ilk tercihine yerleşmesi gerekiyor. Bununla birlikte ilk üçün yerleştiği puan türü farklı olabilecekken, ilk tercihlerin Boğaziçi Üniversitesi olması bekleniyor.

Depreme Dayanıklı Yurtlarda, Yurt Garantisi

Boğaziçi Üniversitesine YKS ile yeni kayıt yapacak öğrencilerin barınma endişesi yaşamaması için İstanbul’un dışından veya uzak semtlerinden gelen öğrencilere sosyo-ekonomik durumlarından bağımsız olarak Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında bir sene yurt garantisi verilecek. Bu öğrencilerden ilk 1000’e girenlere ise normal öğrenim süresi boyunca yurtlarda konaklama imkanı sağlanacak.

“Aday öğrencilerimizi Güney Kampüs’e davet ediyorum”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’nın (BÜVAK) destekleriyle öğrenciler için yeni burs imkânları sunacaklarını belirterek şunları söylüyor:

“Boğaziçi Üniversitesi her zaman olduğu gibi son yıllarda da en başarılı öğrencilerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Yerleştirme sonuçları ilk 1000’de yer alan öğrencilerin 700’nün Boğaziçi’ni tercih ettiğini gösteriyor.

Bu yıl üniversitemizde eğitim hayatlarına devam edecek ilk 100’deki öğrencilerimiz için BUVAKIF ve BÜVAK’ın destekleriyle yeni bir burs programı başlatıyoruz. Lisans Programları ve burs imkanları ile ilgili bilgi almak isteyen tüm adaylarımızı, 22-30 Temmuz’da Güney Kampüs’te düzenleyeceğimiz tanıtım günlerimize davet ediyorum.”

Ayrı oturumlarda lisans programları hakkında bilgi verilecek

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri’nde Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Fen-Edebiyat ile Yönetim Bilimleri fakültelerine bağlı lisans programlarından uzmanlar ayrı oturumlarda adaylarla bir araya gelecek.

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında her gün saat 10.00’da başlayacak oturumlarla aday öğrenci ve ailelerini ağırlayacak.

https://tanitim.bogazici.edu.tr/