İş Dünyası Kaynak: Haber Merkezi 13.09.2024 09:03

Boğaziçi Teknopark'tan girişimcilere ve AR-GE firmalarına davet

Boğaziçi Teknopark Genel Müdürü Dr. Cem Duran, "Girişimcileri, Boğaziçi Teknoparka katılmaya ve sunduğumuz fırsatlardan yararlanmaya davet ediyoruz. 30 Eylül'e kadar Genel Çağrı ve Bright Genç Girişim programlarımıza başvuruları kabul ediyoruz." dedi.
Boğaziçi Teknopark'tan girişimcilere ve AR-GE firmalarına davet

Akademik birikimini inovatif girişimlerle buluşturarak ileri teknoloji ve AR-GE odaklı projelere desteğini sürdüren Boğaziçi Üniversitesinin teknoparkında yürütülen Genel Çağrı ve Bright Genç Girişim programlarına 30 Eylül'e kadar başvuru yapılabilecek.

Boğaziçi Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 14 yıllık geçmişiyle yenilikçi girişimleri desteklerken firmaların inovatif çözümler üretmesine ve AR-GE faaliyetlerini güçlendirmesine destek olan Boğaziçi Teknopark, bünyesindeki 44 AR-GE ve 16 kuluçka firmasıyla bugüne kadar 740 projeye ev sahipliği yaptı.

Farklı girişimci profiline yönelik çağrı programlarıyla girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanınan teknoparkta, Genel Çağrı Programı, Bright Genç Girişim Programı ve Portekiz Hızlandırma Programı gibi birçok fırsat girişimcilerle buluşuyor.

Genel Çağrı Programı'nda prototip aşamasındaki fikirlerden pazara giriş yapmaya hazır girişimlere kadar geniş bir yelpazede destek sunuluyor. Ürünü hazır olan veya pazarını doğrulayan girişimciler, AR-GE odaklı iş fikirleriyle programdan faydalanabiliyor. Üniversite mezunları ve öğrencilerin yanı sıra ekip kurmayı planlayan girişimciler için de ideal olan program kapsamında toplanan girişimler yılda iki kez değerlendirme sürecine alınıyor.

Bu yıl 30 Eylül ile 4 Ekim arasında tamamlanması planlanan değerlendirme sürecinin ardından 7 Ekim'de program eğitimleri başlayacak.

- Genç girişim programında 3 girişime para ödülü

Bright Genç Girişim Programı'nda ise öğrencilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri için bir platform sunuluyor. Yıllık olarak düzenlenen programda öğrencilere girişimcilik ruhunu kazandırmanın yanında onları iş dünyasına hazırlamak hedefleniyor. Eylül ile haziran döneminde gerçekleşecek eğitimler ve aralıkta düzenlenecek Demo Day ile seçilen girişimler, profesyonel mentörlük desteği alarak projelerini hayata geçirme fırsatı bulacak.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri arasından seçilecek üç girişime yıllık 100 bin lira destek verilecek programın başvuruları 30 Eylül'e kadar sürecek.

Türk girişimciler için özel olarak tasarlanan ve ön başvuru dönemi ağustosta tamamlanan Portekiz Hızlandırma Programı kapsamında seçilen 8 girişim ise kasımda Web Summit'te 70 binden fazla katılımcıya ulaşarak uluslararası arenada kendilerini gösterme imkanı bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boğaziçi Teknopark Genel Müdürü Dr. Cem Duran, bilimsel araştırmanın sınırlarını genişletmek ve inovatif fikirlerin önünü açmak için kararlılıkla çalıştıklarını kaydetti.

Duran, girişimcileri geleceğe taşıyacak programlarla ulusal ve uluslararası arenada güçlü bir şekilde var olmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu doğrultuda girişimcileri, Boğaziçi Teknoparka katılmaya ve sunduğumuz fırsatlardan yararlanmaya davet ediyoruz. 30 Eylül'e kadar Genel Çağrı ve Bright Genç Girişim programlarımıza başvuruları kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.