Halkbank web
Ekonomi Kaynak: COŞKUN ÇELİK 04.08.2024 09:23

Boehringer Ingelheim'dan Esnek Yan Haklar Sistemi ile Çalışan Dostu Uygulamalar

Önde gelen araştırma odaklı bir ilaç şirketi olan Boehringer Ingelheim Türkiye, çalışan odaklı kurum kültürü doğrultusunda imza attığı fark yaratan uygulamalarıyla çalışanlarına sağlıklı bir iş ve özel hayat dengesi sağlamayı hedefliyor. Sektörde ilkler arasında yer alan Esnek Yan Haklar Sistemi (Bee Flexible) ile çalışanlarına yan haklarını istedikleri gibi kişiselleştirme ve esnetme fırsatı sunan şirket, son olarak her yıl yaz aylarında hayata geçirdiği "Esnek Cuma" uygulamasını devreye aldı. 130 yıldan uzun süredir çalışanlarına güvenilir, kapsayıcı, geliştirici, destekleyici bir çalışma ortamı sunan ve önde gelen araştırma odaklı bir ilaç şirketi olan Boehringer Ingelheim Türkiye, çalışanlarının esenliğini ve mutluluğunu artırma hedefiyle öncü uygulamalar hayata geçirmeye devam ediyor.
Boehringer Ingelheim'dan Esnek Yan Haklar Sistemi ile Çalışan Dostu Uygulamalar

Çalışan odaklı kurum kültürü doğrultusunda şirket, çalışanlarının iş ve özel hayat dengesini sağlama amacıyla, sektörde ilkler arasında yer alan Esnek Yan Haklar Sistemi (Bee Flexible) ile çalışanlarına yan haklarını istedikleri gibi kişiselleştirme ve esnetme fırsatı sunuyor. Bu sayede çalışanlar, temel ve standart yan haklarının yanı sıra tatil çekinden, alışveriş kartlarına kadar pek çok ekstra seçenek arasından kendilerine özel bir paket oluşturabiliyorlar. Bu pakete son olarak, çalışanların fiziksel sağlıkları için yaptıkları harcamaların karşılanması da dahil edildi.  

 

Esnek Cuma ile Hafta Sonuna Erken Başlangıç 

 

Çalışan esenliğini ve mutluluğunu sürdürülebilir kılmak amacıyla değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre pek çok yenilikçi modeli hayata geçirmeye devam eden şirket, son olarak her yıl yaz aylarında hayata geçirdiği “Esnek Cuma” uygulamasını devreye aldı. Çalışanlar bu uygulama ile Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında hafta sonuna erken ve keyifli bir başlangıç yapmak adına Cuma günleri mesailerini saat 15:00'te tamamlıyorlar. Böylece çalışanlar ofisten eve dönerken trafiğe takılmıyor, yenilenmek ve sevdikleriyle güzel vakit geçirmek için hafta sonuna daha erken başlayabiliyorlar. Yanı sıra, çalışanların yaz aylarında daha esnek çalışma koşullarına sahip olmaları için ek uygulamalar da sunuluyor. Çalışanlar Temmuz ve Ağustos aylarında 4 hafta istedikleri yerden çalışabiliyorlar. Bununla birlikte, şirket çalışanları yıl boyunca ayda 10 gün uzaktan çalışma imkanına sahipler.

 

Şirket, çalışanlarına yasal izinler dışında ek izinler de sunarak sağlıklı bir iş ve özel yaşam dengesi kurulmasını hedefliyor. Bu kapsamda, yasal izinlerine ek olarak ilk 5 yıl için ilave 1 hafta yıllık izin sağlanıyor. “Boehringer Ingelheim’da Yeniyim” izniyle ise yeni işe başlayan tüm çalışanlar bir yılını doldurmalarını beklemeden 10 günlük esenlik & iş yaşam dengesi iznine sahip olabiliyorlar. Bununla birlikte, yeni baba olan çalışanlara da babalık izni sağlanıyor. Yeni baba olan çalışanlar yasal izinleri dışında 20 iş gününe kadar tam ücretli babalık iznine sahip oluyorlar.  

 

Yanı sıra, çalışanların özel hayatlarında ihtiyaç duyduğu alanlarda hayatlarını kolaylaştırmak adına ‘’Çalışan Destek Programı’’ uygulaması da hayata geçirildi. Bu program kapsamında çalışanlar psikolojik danışmanlık, veteriner danışmanlığı, ev/bahçe bitkileri bakımı gibi birbirinden farklı alanlarda ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz danışmanlık hizmetinden online olarak yararlanabiliyor.