Kültür Sanat Kaynak: CANSU YILMAZCAN ÖZKAN 19.08.2024 15:43

Bodrum'da sanat ve mücevher buluşması

Kişiye özgü mücevher tasarımlarını sanatla birleştiren Lion Diamond, sanatçı Mert Ege Köse işbirliğiyle tasarladığı 'MONAD' koleksiyonunun Dubai ve İstanbul lansmanın ardından önceki akşam Bodrum'da muhteşem bir davet verdi. Maxx Royal Bodrum Resort'deki Caviar Kaspia'da gerçekleşen lansmana Lion Diamond kurucusu Öznur Yakın ev sahipliği yaptı.
Bodrum'da sanat ve mücevher buluşması

Uzun bir süredir sanatı mücevherlerine yansıtan Lion Diamond,  Mert Ege Köse’nin heykellerinin minyatür hallerini MONAD koleksiyonuyla birleştirdi. Koleksiyonun ilk lansmanını Dubai’de gerçekleştiren markan, İstanbul’daki görkemli lansmanın ardındandan Bodrum’da da iş ve cemiyet hayatının seçkin isimlerine tanıttı. Geceye Pervin Ersoy, Bilge Kuru, Zeynep Yılmaz, Özge Özberk, Sevnur Tütüncü, Berrin Ak, Rabia-Ali Güreli, Yasemin Şefkatli, Mehtap Ferah, Fulya Hacısüleymanoğlu, Aylin Gözen, Ayşegül Afacan, Melisa Pezuk, Sevinç İnanç Kılıç, Aysel Başaran, Haldun Kilit-Alba Clave gibi cemiyet hayatından ünlü isimler katıldı. Monad koleksiyonun Bodrum’dan ardından Londra'da görücüye çıkacak.


“Sanat ve Mücevherin Yolculuğunu Dünyaya Tanıtacağız”

Lion Diamond Kurucusu Öznur Yakın, MONAD koleksiyonuyla birlikte aslında birbiriyle iç içe olan sanat ve mücevheri birleştirerek sektöre yeni bir soluk kattıklarını ve bunu uluslararası alanda da tanıtarak dünyaya duyurma hedefinin olduğunu söyledi. Öznur Yakın: ”AWC Sanat Galerisi’yle bu anlamda güzel bir iş birliğine adım atarak Dubai ve Londra'daki sanat galerilerinde Mert Ege Köse işe başlayan bu yolculuğun başka sanatçılarının eserlerinin koleksiyona dönüşmesiyle devam ettireceğiz. Amacımız hem Türk sanatçılarını yurt dışında tanıtmak hem de sanatla mücevheri birleştirerek mücevherimizi global çapta duyurmak.” dedi.
“Sanat eserlerinden mücevhere” öyküsüyle hayata geçen ve 38 parçadan oluşan MONAD koleksiyonunda bulunan her bir mücevher devasa boyutlarda yapılmış heykellerin minyatür ve takılabilir hallerini sunuyor. Mert Ege Köse, dairesel ve üçgen formaların yoğun bir şekilde kullanıldığı koleksiyonun yakut ve savorite taşlardan oluştuğunu ve MONAD mücevherlerinin her birinin tek tel elde kalem sanatıyla motiflendirildiğini belirtti.