Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 16:01 Güncelleme: 24.07.2024 16:09

BMD Araştırma: Araştırma Portföyünde en yüksek getiriyi yüzde 5,4 ile BIMAS sağladı

BMD Araştırma, BMD Araştırma portföyünde BIMAS, PETKM, TCELL, TUPRS, FROTO, AYGAZ, CIMSA, TRGYO, THYAO ve EREGL yer aldığını bildirdi.
BMD Araştırma: Araştırma Portföyünde en yüksek getiriyi yüzde 5,4 ile BIMAS sağladı

BMD Araştırma, BMD Araştırma portföyünde BIMAS, PETKM, TCELL, TUPRS, FROTO, AYGAZ, CIMSA, TRGYO, THYAO ve EREGL yer aldığını bildirdi. 16-23 Temmuz 2024 döneminde BMD Araştırma Portföyü yüzde 1,6 değer kazanırken SINAİ Endeks yüzde 0,7 değer kazandı. Araştırma Portföyünde geçen hafta en yüksek getiriyi yüzde 5,4 ile BIMAS sağlarken, en düşük getiriyi yüzde -1,6 ile FROTO elde etti. Yılbaşından bu yana BMD Araştırma Portföyü yüzde 53,5 değer kazanmış olup aynı dönemde SINAİ Endeks yüzde 29,4 değer kazandı. 

BMD Araştırma Portföyü, analistin şirket ziyareti gerçekleştirmesi ile elde ettiği bilgiler sonrası uluslararası değerleme standartlarınca kabul görmüş metodolojiler ile elde edilen şirket değerinin BMD Yatırım Komitesi’nce kabul görmesi şartı ile elde edilen hisselerden oluşuyor. 

Bankacılık endeksine ait hisseler ve katılım endeksi faaliyet alanı kriterlerine uymayan hisseler portföy oluşturma kriterleri gereği BMD Araştırma Portföyü’ne dahil edilmiyor.