Spor 25.02.2018 18:16 Güncelleme: 25.02.2018 18:38

Bisiklete 'Tour of Antalya' İmzası

Turizmin başkenti Antalya, 22-25 Şubat tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen muhteşem bir bisiklet organizasyonuna sahne oldu. Dün sona eren Tour of Antalya'da Marathon Tula takımından Rus sporcu Artem Ovechkin genel klasmanda birinciliği elde ederken, tur katılanlar ve otoritelerin büyük beğenisini kazandı.
Bisiklete 'Tour of Antalya' İmzası

Uluslararası Bisiklet Birliğinin takviminde yer alan 2.2 kategorisindeki Tour of Antalya, bugün koşulan dördüncü ve son etabı Side-Lara ile sona erdi. 146,2 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarış büyük çekişmeye sahne olurken,

Polartech-Kometa takımından İtalyan sporcu Matteo Moschetti, 3 saat 9 dakika 3 saniye ile etabı ilk sırada tamamladı.
İkinciliği Monkey Town takımından Andre Looij, üçüncülüğü ise CCC Sprandi Polkowice ekibinden Piotr Brozyna kazandı.

GENEL KLASMANDA ARTEM ZİRVEDE

Genel klasmanda birinci olan Artem Oveckhin, "Magenta" renkli mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı. Takımlar sıralamasında ise Avusturya ekibi Tirol ilk sırada yer aldı.
Sprint klasmanında Matteo Moschetti "Sarı", tırmanış klasmanında Felbermayr Simplon Wels takımından Daniel Lehner "Turuncu", "Yenilenebilir Enerji" adı verilen prim klasmanında ise Polartech-Kometa'dan Awet Habtom "Yeşil" mayonun sahibi oldu.
Yarış sonunda düzenlenen törende Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile diğer yetkililer, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Amatör bisikletçiler de yarıştı

Organizasyonun son gününde amatör bisikletçilerin katıldığı "AKRA Gran Fondo Antalya" yarışı da düzenlendi.Antalya'nın simge yerlerinden geçtiği yarışın 128 kilometrelik uzun parkurunda 146, 72 kilometrelik kısa parkurunda ise 314 bisikletçi start aldı.
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve AKRA Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, yarışın startında bisikletçiler ile bir araya geldi.

İlk turda ilklere imza atıldı

Tour of Antalya'nın son gününde bisiklet dünyası eşine az rastlanan bir görüntüye sahne oldu. Turun sponsorlarından Corendon'a ait bir uçak pistin üzerinden geçerken alt geçitten de bisikletçiler pedal bastı. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim'in ortaklaşa gerçekleştirip T.C Antalya Valiliği’nin onay vermesiyle oluşan bu muhteşem görüntü, Tour of Antalya’yı takip eden basın mensuplarının odak noktası oldu.