Sağlık Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.08.2024 10:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:40

Birecik Devlet Hastanesi'nde sakrokolpopeksi ameliyatı gerçekleştirildi

Birecik Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan sakrokolpopeksi ameliyatı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Abdurrahman Mert ve Uzm. Dr. Erman Akdemir tarafından gerçekleştirildi.
Birecik Devlet Hastanesi'nde sakrokolpopeksi ameliyatı gerçekleştirildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sakrokolpopeksinin, özellikle kadınlarda görülen pelvik organ sarkması durumlarının tedavisinde kullanılan bir cerrahi işlem olduğu bildirildi.

 Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Abdurrahman Mert, hastanın 50 yaşında postmenozal kanama myomauteri ve apikal prolapsusu olması nedeniyle hastanede polikliniğe başvuruda bulunduğunu belirterek, hastaya histerektomi ve sakrokolpopeksi ameliyatları planlandığını söyledi.

Ameliyata Uzm. Dr. Erman Akdemir ile başladıklarını ve başarıyla sonuçlandırdıklarını belirten Dr. Mert, şunları söyledi:

“Daha önce bu tür ameliyatlarda ilçe dışına çıkan hastalarımızın sorunlarını bu şekilde tedavi ederek artık mağdur olmalarının önüne geçerek, hastanemizde ilk defa sakrokolpopeksi ameliyatı gerçekleştirmiş olduk. Hastanemizde bu ve benzeri ameliyatlar başarıyla yapılmakta hastaların ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.”