Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 16:00 Güncelleme: 01.09.2024 19:53

Bir Ulus Uyanıyor konseri sanatseverlerle buluştu

Orkestra şefi Oğuzhan Balcı yönetiminde, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen "Bir Ulus Uyanıyor" konseri sanatseverlerle buluştu.
Bir Ulus Uyanıyor konseri sanatseverlerle buluştu

Eser, ülkemizde ve yurt dışında birçok başarıya imza atmış ödüllü mezzo soprano Aylin Ateş, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sanat yönetmeni ve solist sanatçısı bariton Caner Akgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçısı tenor Ufuk Toker’in solistliğinde seslendirildi.

Konserin girişinde kısa bir konuşma yapan orkestra şefi Oğuzhan Balcı, “Üretimin tarımda, sanayide olduğu kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, kültür-sanat alanında da çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Konuşmasında yeni üretilen eserlerin ve üretimin önemine değindi. Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar gelen portreleri ve yaşanan anları, kuvvetli bir anlatımla dinleyiciyle buluşturan esere, perdeye yansıtılan görseller eşlik etti.

Geceye Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Eskişehir’in Hocası Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve eşi Semra Arslan katıldı.