Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 25.03.2024 13:36

Bir başarıya daha imza attı

İçinde yer aldığı tiyatro oyunu ve sinema filmleriyle yurtdışında ve yurtiçinde birçok ödüle sahip Ece Özdikici, yeni oyunu Salıncakta İki Kişi için provada. Bir süredir kendine gelen oyun tekliflerinin arasından içine en cok sinen bu proje ile çok kısa süre sonra seyirci ile buluşacak.
Bir başarıya daha imza attı

ECE ÖZDİKİCİ YENİ OYUNU SALINCAKTA İKİ KİŞİ İLE TİYATRO SAHNESİNDE OLMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

 

Amerikalı oyun ve senaryo yazarı William Gibson'ın 1958 yılında yazdığı, 1959'da Amerika'da "yılın en iyi oyunu" ödülünü alan, iki kez sinemaya uyarlanan, dünyada en çok sahnelenen tiyatro oyunlarından biri olan Salıncakta İki Kişi bu sezon Batı Performans Sanatları bünyesinde seyirci ile buluşuyor. Bir ilişkinin başlangıcından itibaren gelişimine şahitlik edeceğimiz oyunda kadın karakter Gitta Mosca'ya Ece Özdikici hayat veriyor. 

 

 “New Yorkda yaşayan mücadeleci, hayat dolu, kendiyle barışık, yaşama sıkı sıkıya tutunan Gitta bu ilişkide savrulacak mıdır yoksa kendi ayaklarının üzerinde durmak için inat mı edecektir?” işte en çok bu soru üzerinde düşünerek çalıştığını söyleyen Ece Özdikici, oyun için son hız provalara devam ettiklerini, bu oyunda olmaktan dolayı cok heyecanlı olduğunu dile getiriyor.   

 

SANATIN İKİ ALANINDA, RESİM VE OYUNCULUKTA ÇALIŞMALARIYLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

 

Resim ve oyunculuk okumuş olan Ece Özdikici geçtiğimiz aylarda Yunanistan, Tokyo, Amerika ve Türkiye'de sergilere katıldı. Televizyon, sinema ve tiyatroda birçok projede yer aldı. 

 

.Afife Jale Yeni Kuşak Özel Ödülü 

.VIII.  Lions Kerem Yılmazer Genç Yetenek Ödülü

.Uluslararası Tiyatro Eleştirmenler Birliği Yılın Genç Yetenek Ödülü

.XI. Lions Başarılı Genç Yetenek Ödülü

.Madrid İnternational Best Supporting Actress Ödülleri sahibidir.

 

Ece Özdikici bu oyun ile Türkiyede ve Dünyada turne yaparken, bir yandan televizyonda da yeni çalışmalara başlayacağını, hepsine vakti olduğunu belirtiyor.