Seyahat - Turizm Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.04.2024 22:00 Güncelleme: 20.04.2024 14:23

Binlerce kişi Kanarya adalarının 'sürdürülemez' turizm modelini protesto edecek

Madrid, 20 Nisan (Hibya) - Takımadaların modası geçmiş endüstrisinin yaşamı karşılanamaz hale getirdiğini ve çevresel acil durumlara yol açtığını savunan binlerce kişi bugün Kanarya adalarının 'sürdürülemez' turizm modelini protesto edecek.
Binlerce kişi Kanarya adalarının 'sürdürülemez' turizm modelini protesto edecek

Cumartesi günü Kanarya adalarında düzenlenecek protestolara katılacak binlerce kişi, İspanyol takımadalarının turizm endüstrisinin acilen yeniden gözden geçirilmesi ve turist sayısının dondurulması çağrısında bulunarak, onlarca yıllık mevcut modelin yerel halk için yaşamı karşılanamaz ve çevresel olarak sürdürülemez hale getirdiğini savunacak.

'Kanaryaların bir sınırı var' pankartı altında gerçekleştirilecek olan protestolara Greenpeace, WWF, Ecologists in Action, Friends of the Earth ve SEO/Birdlife gibi çevreci gruplar da destek veriyor.

Sekiz adada Cumartesi günkü protestoların koordinasyonuna yardımcı olan 'Kanaryalar Yetti' kolektifinin sözcüsü Víctor Martín, "Kaynakların kullanımı ile buradaki nüfusun refahı arasındaki dengenin özellikle geçtiğimiz yıl bozulduğu noktaya ulaştık" dedi.

Kollektifin on bir üyesi Tenerife'nin güneyinde "yasadışı" ve tamamen gereksiz olarak tanımladıkları iki büyük lüks inşaat projesini protesto etmek için bir haftadır açlık grevi yapıyor.