İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.01.2024 16:00 Güncelleme: 18.01.2024 16:15

Beylikdüzü Vira Kavşağı açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü Barış ile Kavaklı mahallelerini birbirine bağlayan Vira Kavşağı'nı baştan aşağı yeniledi. 2 şeritli kavşaktaki şerit sayısı 3'e çıkarılarak araç yoğunluğunda azalma, bölgeye yayılan trafikte rahatlama sağlandı.
Beylikdüzü Vira Kavşağı açıldı

Yenilenen Vira Kavşağı’nın açılışı; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Çalık, İmamoğlu ve Çelik birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, çok özel, çok insani, insan odaklı bir projenin açılışını yaptıklarını ifade ederek,  “Her ne kadar adını Vira Kavşağı diye tariflesek de aslında burada derinlemesine bir trafik sorununu çözen, ama bir o kadar da insan yaşamını kolaylaştıran, her noktasından vatandaşın nasıl geçeceğini, vatandaşın önüne bir engel değil, o engeli nasıl kaldıracağını çözüme kavuşturan bir alanı tasarlamanın keyfini yaşıyoruz ve açılışını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim başımızı öne eğemezler” diyerek, şunları söyledi:

“Biz, işimizi ahlaklı ve haysiyetli yapıyoruz. Gerçekten kamu yöneticisi olma sorumluluğuyla ve ciddiyetiyle işimize bakıyoruz. Bu ciddiyetle ve bu kararlılıkla iş yaparken, bu engelleme süreçlerinin yazılarını yazanlar, gerçekten bu işi hazırlayan aklın nasıl ciddiyetsiz, nasıl sorumsuz davrandığını da görüyoruz. Bunu halkımız, milletimiz görüyor, okuyor ve bunun cevabını verecek. Tabii bu olgunlaşmamış, bu ciddiyetsiz akıl, tüm maliyetini bizden toplayıp alarak, 10 ayda tahsil ederek, sanki bir iş başarmış görüyorlar kendilerini. Yani İstanbul'u zora sokacaklar, İstanbul'un bütçesini küçültecekler. Başka bir akıl işliyor.”

Konuşmaların ardından; CHP PM üyeleri Berker Esen, Mahir Yüksel, Cem Aydın, Turgay Özcan, Çelik, İmamoğlu, Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kestiği kurdele ile Vira Kavşağı, resmen hizmete girmiş oldu.