Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.09.2024 10:00 Güncelleme: 17.09.2024 10:41

Beyaz Saray, Biden ve Harris hakkındaki X paylaşımı için Elon Musk'ı eleştirdi

Beyaz Saray, Elon Musk'ı, bir X kullanıcısının "Neden Donald Trump'ı öldürmek istiyorlar?" sorusuna yanıt olarak "kimse Biden/Kamala'yı öldürmeye çalışmıyor bile" tweet'i attığı için kınadı.
Beyaz Saray, Biden ve Harris hakkındaki X paylaşımı için Elon Musk'ı eleştirdi

Başkanlık ofisi Pazartesi günü, kaşları kalkık bir emoji yüzünün eşlik ettiği "sorumsuz" paylaşımı eleştiren bir açıklama yayınladı. Beyaz Saray şunları söyledi: "Şiddet yalnızca kınanmalı, asla teşvik edilmemeli veya şaka konusu yapılmamalıdır. Bu söylem sorumsuzdur." Açıklamada, "ülkemizde siyasi şiddete veya herhangi bir şiddete asla yer olmaması gerektiği" de eklendi.

Gizli Servis ayrıca Pazartesi günü milyarderin X sosyal ağında yaptığı bir paylaşımdan haberdar olduğunu söyledi. Daha önce Twitter olarak bilinen platformun sahibi olan Musk, Pazar günü West Palm Beach'teki golf sahasında Donald Trump'ı öldürmeyi planladığından şüphelenilen bir adamın tutuklanmasının ardından bu paylaşımı yaptı.

Kendisi de bir Trump destekçisi olan Musk, X kullanıcıları tarafından soldan ve sağdan hızla eleştirildi. Kullanıcılar, yaklaşık 200 milyon X takipçisine söylediği sözlerin Biden ve Harris'e karşı şiddeti kışkırtabileceğinden endişe duyduklarını söylediler.

Teknoloji milyarderi daha sonra paylaşımını sildi.

Bir Gizli Servis sözcüsü bir  e-postada "Gizli Servis, Elon Musk'ın yaptığı sosyal medya paylaşımının farkındadır ve uygulama gereği, koruyucu istihbarat içeren konularda yorum yapmıyoruz. Ancak, Gizli Servis'in koruduğumuz kişilerle ilgili tüm tehditleri araştırdığını söyleyebiliriz."  denildi.