Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 13:00 Güncelleme: 04.08.2024 20:20

Berlin'deki 'barış' mitingine binlerce kişi katıldı

Berlin sokaklarına dökülen binlerce kişi, Almanya'nın " savaşçı " olarak nitelendirilen dış politikasını ve Ukrayna'ya silah sevkiyatının devam etmesini protesto etmek üzere "barış ve özgürlük " mitingi düzenledi.
Berlin'deki 'barış' mitingine binlerce kişi katıldı

Etkinlik, ilk olarak Covid-19 salgını sırasında Alman hükümetinin tecrit politikalarını ve genel salgın müdahalesini protesto etmek amacıyla kurulan bir hareket olan Querdenker ('yanal düşünme') grupları tarafından düzenlendi. O zamandan beri diğer hükümet eleştirmenlerini de bünyesine kattı. Bazı Alman medya kuruluşları bu hareketi komplo teorisyenleriyle dolu ya da aşırı sağcı gruplarla bağlantılı olarak nitelendiriyor.

Şehir polisine göre yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi kayıt yaptırdı. Bazı yerel medya kuruluşları emniyet güçlerinin tahminlerine dayanarak katılımcı sayısını 9 bin olarak verdi.

Birçok kişi üzerinde beyaz barış güvercini bulunan mavi bayraklar taşırken, "Topraklarımızda ABD füzelerine hayır" yazılı pankart ve dövizler vardı: "Topraklarımızda ABD füzelerine hayır!" "Rusya'ya karşı füzelere hayır!" "Ukrayna ve İsrail'e silah sevkiyatına hayır!" ya da "Barış görüşmeleri!" pankartlarını taşıdılar.