Savunma Kaynak: Özlem PALA 26.05.2024 16:01 Güncelleme: 22.05.2024 15:44

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: Tüm dünyaya örnek bir operasyon

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopteri arama faaliyetlerinde görev alan Akıncı İHA'yla ilgili açıklamalarda bulundu.
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: Tüm dünyaya örnek bir operasyon

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türk milletinin hem inancını hem de gücünü, tüm maddi ve manevi gücünün ne olduğunu tüm dünyanın görmüş olduğunu ifade ederek, ''Ben bu anlamda bu ülkenin bir mühendis evladı olarak hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizle hem mühendis kardeşlerimizi büyük iftihar ettiğimi söyleyebilirim. 11'den sabaha kadar bütün o faaliyet boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri de çok büyük bir özveriyle çalıştı.’’ şeklinde konuştu.

İran halkına başsağlığı dileyen Bayraktar, şöyle devam etti:

‘’Arazinin en yüksek zirvesi 9 bin 700 fitte ve derin vadiler var. 9 bin 700 fitin altına inerek o vadilerin arasında adeta manevra yaparak uçmak durumda kaldı. Normalde hiçbir insanlı hava aracı o şartlarda bunu yapmaz. İnsansızlarda asla yapmaz ve inebilmek için sizin uydu haberleşmesine ihtiyacınız var. Türksat uyduları kullanıldı en ufak aksaklık olmadan bu görev tamamlandı. Bir yandan da Azerbaycan’da da Akıncı var. Orası da acil bir duruma karşı hazır edilmişti. Oradaki teknik arkadaşlarımız da hazırdı. Ben Türkiye’nin adına medeniyet değerlerimiz açısından dünyaya örnek olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda da teknolojik gelişmişlik ve bunu harekata dönüştürme anlamında da tüm dünyaya örnek bir operasyon olduğunu düşünüyorum.’’