Ankara Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.02.2024 05:00 Güncelleme: 10.02.2024 20:27

Başkan Yavaş, Mamak'ta SKM açılışına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı.
Başkan Yavaş, Mamak'ta SKM açılışına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında konuştu.

“Ankara halkına hizmet etmek için çalıştık”

“Mamak’ın zamanı geldi” diyerek sözlerine başlayan Yavaş, yeni bir yönetim anlayışının geldiğini vurgulayarak, “Benim sokaklarda bir tane fotoğrafımı görmediniz. Benim araçlarımda çakar görmediniz. Konvoylarla gezdiğimi görmediniz. Belediye de bile benim fotoğrafımı asmak yasak. Yaptığımız hizmetlerde, çalışmalarda bunu kendisine yönlendiren bir anlayış görmediniz. Çünkü biz kendimizi sadece halka atanmış olan Ankara’daki herhangi bir daire başkanı, herhangi bir il müdürü neyse kendimizi o sıfatta gördük. Biz Ankara halkına hükmetmek için değil, Ankara halkına hizmet etmek için çalıştık” açıklamasında bulundu.

“Mart ayında tekrar ihale edilecek”

Yavaş, “Mamak’la el ele tutuşacağız” diyerek, “Mamak’taki metronun ihalesini ben yaptım. 5 yıldır uğraşıyoruz projesini yaptırıp, yatırım programına almak için. Yaklaşık 400 milyon euro civarında bedeli olmasına rağmen gelen teklif 580 milyon euro olunca Mamak ve Ankara halkının hakkını yedirmemek için derhal iptal ettim ve inşallah Mart ayında tekrar ihale edilecek” diye konuştu.

Sosyal yardımlarla ilgili de konuşan Yavaş, “Ben buradan duyuruyorum bütün Ankara’ya; ben 200 bin aileye üç yıldır doğal gaz veriyorum ve kışın üşümemelerini sağlıyorum. Mamak’ta da 50 bin desteğe ihtiyacı olan aile var. Onların da hiçbirini ayırmadan destek olmaya devam ediyoruz. Boynumuzun borcu.” ifadelerini kullandı.