Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 17:00 Güncelleme: 24.03.2024 20:15

Başkan Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramankazanlılarla iftar sofrasında buluştu.
Başkan Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçildikten sonra rozetini çıkarıp kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak çalıştıklarını ifade ederek, “Asli görevimiz hemşerilerimizin her türlü derdiyle ilgilenmek” dedi.

Belediyeciliğin sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Yavaş, “Bunu fen işleri yapıyor zaten. Mesele açta açıkta kimse var mı? Kim ‘Benim yanımda kimse yok mu?’ derse onun yanında yer almaktır. Elazığ'da deprem oldu, oradaydık. Karadeniz'de sel oldu, oradaydık. Antalya'da yangın oldu, oradaydık. En son 6 Şubat depreminde de her yere yetiştik. Pandemi döneminde herkes evinden çıkamazken, acaba bu insanlar evinde ne yiyecek, bizim derdimiz oldu” ifadelerini kullandı.

“Siz önce kendi hesaplarınızı açıklayın”

Başkan Yavaş, rakiplerinin Belediye battı’ iddialarına yönelik, “Siz önce bir kendi hesaplarınızı açıklayın. Türkiye'de sadece biziz. 2019’da aldığımızda belediyenin mali durumu nedir, 2023 yılının sonunda nedir? 1 milyar 858 milyon dolar belediyenin borcunu azalttık. Bunun yanında Çayyolu Metrosu’na 5.75 milyar lira para kesildi. Bunlar sizin paranızdı” açıklamasında bulundu.

“Çeşitli yaptığımız çalışmalar nedeniyle Ankara'nın gönlüne girdiğimi biliyorum” diyen Başkan Yavaş, “Televizyonlarda artık Ankara konuşulmuyor. Ankara'da kim kazanacak diye bir problem kalmadı. Allah'ın izniyle rekor oyla kazanacağız. Ancak benim istediğim şu, bizi topal bırakmayın. Demokrasiye inanmıyorlar. Sizlerin verdiği oyları yok sayıyorlar. Bunlar topal ördek diye mecliste engellemeler yapıyorlar” diye konuştu.