Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 14:00 Güncelleme: 01.08.2024 14:17

Başkan Uysal: Bugün bütün dünyayı empati yapmaya davet ediyoruz

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1 Ağustos Dünya Empati Günü'nde Turunç Masa Çağrı Merkezi'nde telefonun başına geçti, kent sakinlerinden gelen soruları cevapladı.
Başkan Uysal: Bugün bütün dünyayı empati yapmaya davet ediyoruz

Antalya Muratpaşa Belediyesi, 2017’de ötekileştirmeye karşı bir arada yaşamayı, öfkeye karşı sevgiyi, şiddete karşı barışı güçlendirmek için 1 Ağustos’u Dünya Empati Günü olarak kutlamaya başladı.

Geçmiş yıllarda sokakları, parkları süpüren, aşevinde yardımcı olan Başkan Uysal, bu kez her iki dakikada bir telefonun çaldığı belediyenin yönetişim ve halkla ilişkiler sistemi Turunç Masa’nın çağrı merkezinde telefonun başına geçti.

Haziranda 21 bin 728 telefonun cevaplandığı çağrı merkezinde Başkan Uysal, kent sakinlerinin dinledi, belediye hizmetlerinden memnun olup olmadığını sordu.

Başkan Uysal, 7 yıldır kutladıkları Dünya Empati Günü’nün dünyada kutlanması için çağrısının yeniledi.

Bugünün dünyasında en gerekli olan şeyin zor durumda olan insanlarla empati yapmak olduğunu söyledi. Başkan Uysal sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün bütün dünyayı, bütün insanları empati yapmaya davet ediyoruz. Başta savaş mağduru Gazze ve Ukrayna’da ki insanlar olmak üzere dünyanın her yerinde ki savaş mağduru insanlarla empati yapmaya davet ediyoruz. Biz bunu teklif etmeye ve her 1 Ağustos’ta bunu uygulamaya devam edeceğiz. 1 Ağustos Dünya Empati Günü kutlu olsun.”