Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.04.2024 00:00 Güncelleme: 23.04.2024 14:49

Başkan Ünlüce'den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yılının Eskişehir, Türkiye ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diledi.
Başkan Ünlüce'den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümü ile birlikte tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın onurunun ve sevincinin yaşandığını belirerek "Meclisimizin ilk Başkanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 104 yıl önce tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizde olduğunu ilan etmiştir. Atatürk, istiklal mücadelesinin meşalesini geleceğimiz olan çocuklara emanet etmiş, aynı zamanda 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı ilan ederek dünya tarihinde de bir ilke imza atmıştır." dedi.

"Cumhuriyetimizin ilk milli bayramı olarak çocuklara armağan edilen 23 Nisan, Ata’mızın sizleri ne kadar çok sevdiğini de göstermektedir." ifadelerini kullanan Ünlüce, şunları aktardı:

"Daha güzel, adil ve eşit bir dünya ancak sizlerle mümkün olacaktır. Bu anlamda elinizden gelen gayreti göstereceğinizi biliyor, sizlere çok güveniyorum. Varlıklarıyla hayatımıza umut katan evlatlarım; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bağımsızlık ışığımızın sizlerin o güzel gözlerinizde parlamaya devam edeceğini asla unutmayın. Kalbimizi büyük bir heyecan ve mutluluğun sardığı bu özel günde sizleri o tertemiz alınlarınızdan öpüyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. yılının şehrimize, milletimize ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum. Nice 23 Nisanlara."