Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.07.2024 19:00 Güncelleme: 15.07.2024 10:36

Başkan Ünlüce, emeklilerle bir araya geldi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Disk Emekli-Sen Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe katılarak emeklilerle bir araya geldi.
Başkan Ünlüce, emeklilerle bir araya geldi

Başkan Ünlüce, etkinlikte yaptığı konuşmada, emeklilerin Türkiye'nin temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Ben bugünkü ortamı görünce daha çok umutlandım. Seçim döneminde sürekli söylediğim bir şey vardı: 'Bu seçimde kararı ve seçimin kaderini emekliler belirleyecek', çünkü Eskişehir'de nüfusun neredeyse dörtte biri emeklilerden oluşuyor. Eskişehir'de emeklilerin sayısı 210 bini geçti. Türkiye'de ise 16 milyonu geçti, biliyorsunuz emeklilerin sayısı. Bu seçimde dediler ki, 'Bu seçimde sarı kartı gösteriyoruz, söyleyecek sözümüz var' dediniz." açıklamasını yaptı.

Ünlüce, ayrıca ülkenin gelir dağılımındaki adaletsizlik ve vergi sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, "Genel Başkanımızın Gebze'deki yaptığı mitingde verdiği bazı rakamlar vardı. O gün verilen rakamlarda Türkiye'de en zengin yüzde 20, tüm kaynakların yüzde 81'ini kullanıyor. En fakir olan yüzde 20 ise ne kadarını kullanıyor? Sadece yüzde 0.5'ini, yani yüzde 1 bile değil. İşte emekliler, onurlu duruşlarıyla bu seçimde kararlarını bildirdiler. Emekliler fazlasını değil, haklarını istiyor. Bundan sonraki süreçte de omuz omuza mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz." dedi.