Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 16:00 Güncelleme: 16.08.2024 09:59

Başkan Tugay: Yapay zeka bu konuda bize yardımcı olabilecek bir dijital teknoloji

Kamusal Hizmetlerde Yapay Zeka Kullanımı Çalştayı, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde düzenlendi.
Başkan Tugay: Yapay zeka bu konuda bize yardımcı olabilecek bir dijital teknoloji

Hayata geçireceği projelerde yapay zekadan yararlanmak için Yapay Zeka ve Akıllı Şehirler Müdürlüğü’nü kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamusal hizmetlerin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Belediye bürokratlarına yönelik olarak İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde yapılan Kamusal Hizmetlerde Yapay Zeka Kullanımı Çalştayı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Ben kurumsal başarı istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarmasını istiyorum. Bu, Cemil Tugay’ın başarısı olmayacak. Yapay zekayı yerel yönetim uygulamalarında doğru şekilde kullanırsak hepimizin çok keyif alacağı bir süreç olacak. Buna çok inanıyorum. Veriye dayalı analiz sürecini oturtmak, bunun üzerinden kontrollerimizi yapmak, tüm aşamalarda herkese açık olmak, sahip olduğumuz bilgiyi herkesle paylaşmak hepimizi başarılı ve mutlu hale getirecektir” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini iyileştirmeyi, onu daha hızlı ve daha verimli çalışan bir kurum haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu yaparken yararlanacağımız teknolojilerden biri de yapay zeka olacak. Günde kaç ton atık ürettiğimizi konuşuyoruz. 5 bin 500 ton atığın gerçekten ne kadarının atık olarak kabul edilmesi gerektiğini bilmiyoruz. Yani hemen her alanda, ortada bir veri var. O verileri aslında günlük olarak takip edebilsek, o verilerin üzerine analizler yapabiliyor olsak, bazı şeylerin neden olduğunu, problemlerin nerelerde yoğunlaştığını ve neleri yaparak bazı şeylerin düzeltilebileceğini anlayabiliriz. Yapay zeka bu konuda bize yardımcı olabilecek bir dijital teknoloji.”

Çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve Genel Sekreter Yardımcıları ile belediye bürokratları ve yöneticileri katıldı. Çalıştay, sunum ve atölye çalışmaları ile devam etti.