Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 15:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:04

Başkan Tugay: Saygı ve bağlılıkla şehrimize hizmet edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının son birleşiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 dönemi stratejik planları oylanarak kabul edildi.
Başkan Tugay: Saygı ve bağlılıkla şehrimize hizmet edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı görüşüldü.  5 başlık altında toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı oy çokluğu,  ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Stratejik Planı ise oy birliğiyle meclis oturumunda kabul edildi.

Oturumda, İzmir Körfezi ile ilgili Ankara temaslarına değinen Başkan Tugay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüm. Körfez ve kentin sorunlarına dair iyi niyetli bir yaklaşımı kendi ağzından duydum. O nedenle kendisine teşekkür etmek isterim. Ama şunu hatırlatmak isterim. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kent sınırları içerisindeki tüm sorunlardan, yapılacak tüm işlerden sorumluyuz” dedi.

Stratejik Plan'ın kapsam olarak pek çok şey ifade ettiğine değinen Başkan Tugay, “Harcanacak her bir kuruşun önemi ve değeri var. Önceliğinin doğru hesaplanması lazım. Yapılacak her iş gerçek bir sorunu çözmeyi amaçlayan bir iş olmalı. Bürokrat arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle önümüzdeki dönemin yol haritası ile ilgili konuşurken, ayaklarımızın yere sağlam bastığını biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, başkanıyla, bürokratları ile meclisi ile ayakları yere sağlam basan insanlardan oluşuyor. Biz asla hayal kurmuyoruz, asla kişisel fantezi dünyasında değiliz. Bu şehrin insanına, doğasına, denizine, sokak hayvanlarına, her türlü canlısına, tüm değerlerine saygı duyuyoruz. Bu saygı ve bağlılıkla şehre hizmet edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı, İzmir Gevrek Modeli vizyonu ile belirlendi.