Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 21:00 Güncelleme: 19.07.2024 11:44

Başkan Tugay, okul kantinlerinin ihalelerine girdiklerini duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocukları sembolik ücretle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istediklerini belirterek, okul kantinlerinin ihalelerine girdiklerini açıkladı.
Başkan Tugay, okul kantinlerinin ihalelerine girdiklerini duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere Ankara Çankaya Anıtpark’ta halka açık düzenlediği 24 saatlik Eğitim Maratonu programına katıldı.

Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında hayata geçirdiği ve planlanan projeleri aktaran Başkan Tugay, önemli bir projenin de duyurusunu yaptı.

Çocukların okullardaki beslenme probleminin vahim bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir’de bu sene özellikle sosyo ekonomik durumu kötü mahallelerdeki okullarımızda, öncelikle ilkokul ve sonra ortaokullarda, gücümüz yettiğince daha fazla sayıda okulda kantinlerin işletmelerine talibiz. Kendi şirketlerimiz üzerinden çocuklarımızı sembolik ücretlerle sağlıklı gıdalarla buluşturmak istiyoruz. Bunun için okulların kantinlerinin ihalelerine giriyoruz. İzmir’deki yoksul ailelerin çocukları bu sene aç kalmayacak.”

Başkan Tugay, eğitimde yapılan desteklerin bir sistem içinde olması gerektiğine inandıklarını dile getirerek, “Bu dönemde Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız altında Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlüğün amacı, tek tip yardım değil, öğrencilerin ihtiyacına göre destekte bulunmak. Kimine okul için kırtasiye, giyim yardımı ya da barınma yardımı sağlarken kimine de yurt dışında eğitim olanağı da sağlayacak çalışmalar yapmak istiyoruz.” dedi.