Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.07.2024 19:01 Güncelleme: 12.07.2024 17:26

Başkan Tugay, İtalya Evi'ni ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İtalya'nın İzmir Konsolosluğu ve İtalya Dostluk Kültür Derneği temsilcilerinin daveti üzerine Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Casa İtalya'yı ziyaret etti.
Başkan Tugay, İtalya Evi'ni ziyaret etti

Tarihi ve kültürel ortaklıkları bulunan Türkiye ve İtalya arasındaki iş birliklerinin önemine değinen Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin de yardımlarını talep ederek Türkiye ile ve özellikle İzmir ve İtalya arasında kültürel, sosyal, ticari ilişkileri artırmayı ve daha fazla iş birliği içinde çalışmayı öneriyorum. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu konuda çalışmalar yürüteceğiz. İzmir’in her tarafında ortak etkinlikler düzenlediğimiz bir dönem olmasını çok isterim” diye konuştu.

İtalya ve İtalyanların özel insanlar olduğunu belirten Başkan Tugay, “Türkiye ve İtalya, Akdeniz kıyısında olan ülkelerden ikisi. Paylaştıkları doğal ekosistem açısından çok ortak noktası olan iki ülke. Aynı zamanda Türkiye’nin, İzmir’in ve İtalya’nın tarihine baktığımızda, benzer medeniyetleri yaşayan iki bölge olması yakın tarihte de İzmir’de İtalyan ticaret insanlarının, sanayicilerin önemli faaliyetler göstermiş olması, ülkelerimizi ve şehirlerimizi birbirine yakınlaştıran faktörler” ifadelerini kullandı.

İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi de Casa İtalya’nın Türkiye ve İtalya arasında bir köprü olduğunu ve İzmir’in uğrak merkezi olmasını arzu ettiklerini belirtti. Bianchi, Casa İtalya’da yer alan birimleri Başkan Tugay’a tanıttı. Ziyaretin ardından İzmir ve İtalya arasında yapılacak iş birlikleri konuşuldu.