Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 19:00 Güncelleme: 13.07.2024 14:50

Başkan Tugay: Halkın, kentin yararına olan her şeyin yanındayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, kenti ortak akılla yöneterek sorunları yerinde analiz etme hedefiyle İzmir'in 30 ilçesinde başlattığı koordinasyon toplantıları Çeşme ile devam etti.
Başkan Tugay: Halkın, kentin yararına olan her şeyin yanındayız

Toplantıda konuşan Başkan Cemil Tugay, “Sorunlarımızın çözümü için ilçe belediyemizin verileriyle İzmir Büyükşehir Belediyemizin verilerinin aynı yerde buluşması lazım. İlaçlama, sosyal yardım çalışmaları, veterinerlik hizmeti, yol onarımı gibi hepsini bir harita üzerinde toplamamız lazım. İlçe belediyesi ne kadar çok işin içinde olursa o kadar başarılı oluyoruz. Dijital kayıtlara ihtiyacımız var.” dedi.

Çeşme’nin öncelikli sorunlarından birisinin temizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Çeşme, İzmir’in en marka ilçelerinden birisi. Çeşme’ye gelenlerin burasını kirli görmeleribize zarar verir. Bunun telafisi yok. O nedenle biz kendi sorumluluk alanımızda, ilçe belediyesi olarak siz kendi sorumluluk alanınızda çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.

İzmir’de imar rantına, kaçak yapılara geçit verilmeyeceğini vurgulayan Başkan Tugay, “Çeşme’de kaçak yapılar çok fazla gündeme geliyor. Bunları kontrol altına almamız gerekiyor. İzmir’in ilçe belediyelerinin, Büyükşehir Belediyesi’nin söz sahibi olmadığı, o işin bir parçası olmadığı planlama çalışmaları, imar çalışmaları, kesinlikle hatalıdır. Böyle bir şey olmaz. Bu konuda net durmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Sosyal yardımların düzenlenmesi, 0-3 yaş çocukların ihtiyaçları, gençlere eğitim desteği, yaşlı yurttaşların yaşamlarının kolaylaştırılması ve sosyalleştirilmesi gibi çalışmalardan söz eden Başkan Tugay, İzmir genelinde doğru yardımların yapılmasını sağlamak için ortak çalışma vurgusu yaptı.

Toplantıda Başkan Denizli, Çeşme’nin ilaçlama, yolların tamiratı,  yangınlara karşı su tankerleri, sosyal yardımlar, alt ve üst yapı, kreşler, otopark çalışmaları gibi ihtiyaçlarını  aktardı.