Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 14:00 Güncelleme: 29.07.2024 14:05

Başkan Tugay: Dayanışma içinde olacağız ama tasarrufu bırakmayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçelerde düzenlediği koordinasyon toplantılarını Bayındır'da sürdürdü.
Başkan Tugay: Dayanışma içinde olacağız ama tasarrufu bırakmayacağız

Koordinasyon toplantısında ilçedeki çöp konteyneri, altyapı, köy yollarının yenilenmesi, yağmur suyu kanalı çalışmaları, sathi kaplama, belediye hizmet binası, vektörle mücadele, içme suyu gibi konular masaya yatırılarak yol haritası belirlendi.

Başkan Tugay, “6 ayda bir buluşup hep beraber ne yapıyoruz,  çalışmalarımızı nasıl koordine ediyoruz, bunları konuşacağız. Biz, önce temel belediyecilik hizmetlerimizi olması gereken en iyi seviyeye getirelim istiyoruz. Beraberinde sosyal yardım çalışmalarını geliştirelim. Önümüzdeki dönem planlama, altyapı ve şehrimizi kalkındırmak için çalışmalar yürüteceğiz. Kendimize bir yol haritası çizelim. Önceliklerimizi belirleyelim ve hedefimize ulaşmak için çalışalım. Planlama her şeyin başı. Arkadaşlarımızla birlikte üstümüze ne düşüyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçe belediyeleri ile doğru iletişim kurabilmesi için dijital ortamda platform oluşturulması gerektiğini ifade eden Başkan Tugay, “Bu dönemde başarılı olmamızın anahtarlarından birisi, birbirimizin çalışmalarından haberdar olmamız. Bunun için dijital olanakları olabildiği kadar kullanacağız. Teknoloji şirketimiz yapay zeka ile ilgili çalışmaya devam ediyor. Sizin kendi ilçenizde elde ettiğiniz verilerin dijital ortama aktarılması gerekiyor. Bu sistemi beraber geliştirelim. Ama bu dijital dönüşüm işini kesinlikle sahiplenmeniz gerekiyor. Biz bu konuda eğitim ve program desteği verebiliriz. Bundan sonraki süreçte olacak teknik aksaklıkları da beraber takip edebiliriz.” diye konuştu.