Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 12:00 Güncelleme: 18.07.2024 14:29

Başkan Tugay: Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir'de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Urla'da düzenlenen koordinasyon toplantısında, bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışmasının İzmir'de yapılacağını açıkladı.
Başkan Tugay: Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir'de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ilçelerde düzenlediği koordinasyon toplantıları bu kez Urla'da yapıldı.

İzmir’in planlanması için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Tugay, “Şehrin bir şekilde gündeminde olan ve yıllarca çözülmemiş sorunlarını çözmek durumundayız. İzmir için 1/25000’lik plan çalışmasına başladık. 50 senelik plan yapacağız. Çözüm üreten bir belediye olacağımızdan emin olun. Bugüne kadar görülmemiş bir altyapı çalışması İzmir’de yapılacak.” diye konuştu.

Atık yönetiminin önemine değinen Başkan Tugay, “En değerli atık organik atık.  Kompost olarak tekrar kullanılabilmesi lazım. Kuracağımız tesislerle bunu sağlayacağız. Atık yönetim planı oluşturacağız. İlçe belediyelerimiz de bu sistemin içinde yer alacak, birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Doğası, denizi, kültürel değerleri ile öne çıkan Urla'da gastronomiyi ve kültürel faaliyetleri desteklemek gerektiğinin altını çizen Başkan Tugay, “Urla’yı gastronomi başkenti ilan edebiliriz. Bu bilinçle gastronomi faaliyetlerini olabildiğince sağlıklı şekilde desteklemeliyiz. Yeni restoranlar açılabilir. Çeşme'deki açık hava tiyatrosunu düşünün. Burada  daha da büyük konserler düzenleyelim. İlçenin ihtiyacı olan kültür merkezi ve terminali programa alalım. Terminali biz yapalım.” ifadelerini kullandı.