Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 19:00 Güncelleme: 02.09.2024 21:22

Başkan Tugay: Bu sertifika İzmir'i teknoloji kenti yapma hedefimizin şeref belgesidir

Türk Standartları Enstitüsü, TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetimi Sistemi Sertifikası'nı İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ'ye verdi.
Başkan Tugay: Bu sertifika İzmir'i teknoloji kenti yapma hedefimizin şeref belgesidir

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan şirket, bu sertifikayı alan Türkiye’deki ilk belediye şirketi, Türkiye’deki ilk yazılım şirketi ve İzmir’deki ilk yerel yönetim birimi oldu. Sertifika töreni ise bu yıl teknoloji teması ile 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ standında yapıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün hepimizi mutlu eden, gururlandıran, geleceğe dair umut veren bir buluşma için bir aradayız. Burada 93. kez İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz ve bu fuarda tema olarak teknolojiyi seçtik. Fuarımız 93. yaşının bilgeliğine, çağı yakalaman dinamikliğini ekliyor. Belediyemizin iştiraki olan İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetimi Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Bu sertifika, İzmir’i teknoloji kenti yapma hedefimizin bir şeref belgesidir” dedi.

İzmir’in teknoloji ve inovasyon konusunda öncü şehir olma yolunda adım adım ilerlediğini ifade eden Başkan Tugay, “Sertifika; yeniliği teşvik etmek, kuruluşun mevcut yenilik performansını değerlendirmek, iş sürekliliğini sağlamak ve kurumsal değişim programlarını desteklemek için ortak bir çerçeve sağlayacak. Göreve gelişimin üzerinden 5 ay geçmişken bu gelişimi sağlayıp bu sertifikayı hak etmiş olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TSE Ege Bölge Koordinatörü Hakan Ozan tarafından Başkan Tugay’a sertifika takdim edildi.