İzmir Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.04.2024 17:02 Güncelleme: 17.04.2024 11:30

Başkan Tugay: Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu tarafından İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Başkan Tugay: Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katılımlarıyla Aliağa’ya söküm amaçlı İtalya’dan getirildiği iddia edilen savaş gemilerine yönelik İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu tarafından İzmir Mimarlık Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda konuşan ve bölgede yaşanan sorunun çözümüne yönelik yol haritasına değinen Başkan Tugay, “Burada kendi halinde, kontrolsüz, denetimsiz insan sağlığını ve doğayı tehdit edecek şekilde çalışma yapılmasına izin verilemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi denetim yetkisini kullanacak ve yetkili kurumlara gerekli başvurularda bulanacak” dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaptığı açıklamada yönetmelik çerçevesinde yeni düzenlenmeye ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yönetmelik çerçevesinde yeni düzenlemeye ve ruhsatlandırmaya ihtiyaç var. En önemlisi de kuru havuz tekniği ile sökümlerin yapılması gerekiyor. Her bir geminin, sökümün mutlaka dikkatli şekilde, güvenilir raporlandırma ile beraber yapılması gerekiyor. Burada kendi halinde, kontrolsüz, denetimsiz gemi sökümünün şehirde insanların sağlığını, toprağı, suyu, havayı kirletecek şekilde devam etmesine izin verilemez. Bunun anlaşılması lazım.”