Gaziantep Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.02.2024 13:01 Güncelleme: 07.02.2024 16:18

Başkan Şahin: ''Gazi unvanını almış ilk ve tek şehiriz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat'ta Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 103' üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Şahin: ''Gazi unvanını almış ilk ve tek şehiriz"

Başkan Şahin mesajında, bugünün, ataların inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birini yazarak Gazilik unvanını hak ettiği gün olduğunu vurguladı.

Şahin, “Toprakları ecdadının mübarek kanlarıyla sulanmış Anadolu’nun kadim bir beldesi olan Gaziantep, yeryüzünde Gazi unvanını almış ilk ve tek şehirdir.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Gaziantep savunması, yokluk ve açlıkla mücadele ederken bile düşmana geçit vermeyen, teslim olmayan Antep halkının vatan, millet aşkıyla, boyunduruk altına girmeyi reddeden kararlılığıyla, silahları olmasa bile kalplerindeki iman gücü ve yumruklarıyla yazdıkları kahramanlık öyküsüdür. Gazi şehir, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ya İstiklal Ya İzmihlal’ inancıyla işgale direnmiş, Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtarmış ve ‘Gazilik onuruna nail olmuştur. Şehrimizi 8 Şubat 1921 tarihinde Türk milletinin bir şükran ifadesi olarak Gazi unvanıyla onurlandıran Yüce Meclis, 2008 yılında da Gaziliğimizin onur timsali İstiklal Madalyamızı, şehrimize tevcih ederek bu kahramanlığı taçlandırmıştır."