Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 19:00 Güncelleme: 13.07.2024 19:13

Başkan Şahin: Derde derman, yaraya merhem olacağız

Mamak Yeşilbayır Mahallesi Üçevler Mevkii'nde 10 yılı aşkın süredir çözülemeyen tapu sorunu Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in girişimleriyle çözüme kavuştu.
Başkan Şahin: Derde derman, yaraya merhem olacağız

Mamak Belediye Meclis Salonu’nda tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahipleriyle bir araya gelen Başkan Şahin, Mamak’ın önündeki en büyük sorun olan plansız yapılaşma ve hayata geçirilemeyen imar uygulama planları konusunda yapacakları çalışmalar ile Mamak’ı imarsız yapılardan, sağlıksız şehirleşmeden, yetersiz sosyal donatıdan kurtararak modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalıştıklarının altını çizdi.

Alanın park alanı olduğunu kaydeden Başkan Şahin, “Herkese yardımcı olarak, herkese eşit mesafede yaklaşarak, ne kadar fedakarlık yapacaksak kanayan yarayı durdurmamız lazım” dedi. Alanda bulunan vatandaşların tapusunun ve tapu tahsis belgelerinin olmadığını da belirten Şahin, Şahapgürler ve Kıbrısköy Mahallesi’nden vatandaşlara arsa satışı yapmak kaydıyla herkesi tapu sahibi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Vatandaşların hak sahibi olabilmeleri için en kolay ödeme seçeneklerini de sunacaklarını belirten Şahin, yasal çerçeve içerisinde konunun çözüme kavuşacağını yineleyerek “Vatandaşlarımızın derdini ortadan kaldırmak için arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın yıllardır özlemle bekledikleri bu çözümü sunmak hem sosyal devlet olmanın gereği hem de vatandaş ile devlet arasındaki çözümsüzlüğü ortadan kaldırma adına çok değerli. Vatandaşlarımızın dertlerine derman, yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz” dedi.