Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 14:00 Güncelleme: 01.08.2024 14:21

Başkan Şahin: Bu şehri sokaktaki canlarımızla birlikte yaşatalım

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında açıklama yaparak, belediye olarak sokaktaki hiçbir canı ölüme terk etmek istemediklerini söyledi.
Başkan Şahin: Bu şehri sokaktaki canlarımızla birlikte yaşatalım

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Türkiye'de, Ankara’da sokak hayvanları sayısının en fazla olduğu ilçelerden birinin Mamak olduğunu söyleyerek, ''Mamaklı hemşehrilerimizin neredeyse yarısı sokak hayvanlarının saldırılarından şikayetçi iken, diğer bir kısmı da sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Halkımızın yarısı sokakta hayvan istemezken, diğer yarısı sokaktaki canlarımıza destek oluyor.'' dedi.

Şahin, Önlüklerinizi Giyin Mamak'a Gelin kampanyası ile kısırlaştırılan köpekleri kontrol altına almayı ve onlara mama desteği sağlayarak Mamak’ta sokak hayvanlarıyla birlikte, güvenli bir şekilde yaşamayı öğrenmenin başlangıcını yapmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Mamak Belediyesi olarak, sokaktaki hiçbir canı ölüme terk etmek istemediklerini belirten Şahin, şunları aktardı:

''Onları kısırlaştırarak kontrol altında yaşatmak, onlara hak ettikleri hayatı sunmak istiyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Bu yüzden siz değerli veteriner hekimlerimize sesleniyorum: Önlüklerinizi giyin ve Mamak’a gelin. Bu şehri, sokaktaki canlarımızla birlikte yaşatalım. Sokaktaki canlarımız için canla başla Mamak’tayız ve sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Haydi, hep birlikte bu güzel şehri ve içinde yaşayan tüm canları koruyalım!''