Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 15:00 Güncelleme: 18.07.2024 15:17

Başkan Özer: Uyutma adı altında hayvanları öldürmek bizim geleneğimizde yok

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, sokakta yaşayan hayvanların uyutulmasını kapsayan yasa teklifine itiraz etti.
Başkan Özer: Uyutma adı altında hayvanları öldürmek bizim geleneğimizde yok

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ilçede bulunan hayvan barınağını ziyaret ederek, sokakta sahipsiz kalan hayvanların uyutma yöntemi ile öldürülmesine tepki gösterdi.

Klinikte görev yapan veteriner hekimlerden hayvanların sağlık durumu ile ilgili bilgiler alan Başkan Özer: “Uyutma adı altında hayvanları öldürmek bizim geleneğimizde yok. Bizim tarihsel hafızamızda kötü bir anı olan “Hayırsızada Sürgünü” var. Bu nedenle halkımızın gönlü ikinci kez bir ''Hayırsızada'' deneyimine razı değildir.” dedi.

Açıklamasında hayvanların uyutma yöntemi ile hayatlarına son vermek yerine, yapılacak kapsamlı çalışmalar ile sorunların giderileceğine dikkat çeken Başkan Özer, “Şunu bilmemiz lazım; biz, insan olarak hayvanlarla ve doğayla iç içe yaşayan bir türüz. Doğa olmadan, hayvanlar olmadan yaşamımızı sürdüremeyiz. Biz olmadan hayvanlar doğada yaşamlarını idame ettirebilirler ancak bizim onlara ihtiyacımız var. Bu bilinçle hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Biz Esenyurt Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz ve ülkemize, bütün insanlığa da bu çağrıyı yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.