Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.09.2024 08:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:27

Başkan Özer: Türkiye'de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, sosyal belediyecilik, ulaşım, yeşil alan projeleri ve imar sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.
Başkan Özer: Türkiye'de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük

İlçede temizlik ve yol bakım onarımı konusunda yürüttükleri çalışmaları anlatan Başkan Özer, “Belediyecilikte başarılı olmanın yolu şudur; öncelikle hedeflerinizi ve sizi bu hedeflere ulaştıracak projelerinizi netleştireceksiniz. Son olarak bu projeleri o hedeflere ulaştıracak kadroları oluşturacaksınız. Biz bunları yaptık. Şimdi uygulamaya geçiriyoruz. Yedi hedef belirledik. Birincisi Barış ve Kardeşlik Şehri Esenyurt. Türkiye’nin 81 ilinden ve birçok ülkeden Esenyurt’a göç var. Burada barış ve kardeşlik şehrini inşa ederek bunu Türkiye’ye hediye edeceğiz.  Türkiye’de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Bununla da yetinmedik 72 bin metrekare bordür taşı döşedik, 8 bin noktadaki bozuk yolu onardık ve 8 bin tane rögarda temizlik yaptık” şeklinde konuştu.

Sosyal belediyeciliği önemsediklerini ve bu alanda vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza attıklarını belirten Prof. Özer şunları ekledi: “Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Öğrencilerimize beslenme çantası, kırtasiye desteği ve nakdi yardımda bulunacağız. Öğrencilerimizin fiziki olarak daha iyi bir ortamda ders görebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 20 okulun bakım ve onarımını yaptık. ‘Anneler işe çocuklar kreşe’ diyerek bir kreşimizi açtık iki kreşimizin ise temelini attık. 15 yeni kreşin temelini de 2024 yılı içerisinde atacağız. İlçemizde 45 yılda 9 kreş yapılmış, biz bu yıl 15 kreş yapacağız.”

İlçedeki imar sorunlarıyla ilgili de konuşan Başkan Özer, 40 bin konut mağdurunun olduğunu söyleyerek “Biz bu sorunu çözdük. 5 bin konutla ilgili tapu mağduriyetini giderdik. 8 yıldır yasaklı olan Kıraç bölgemizi imara açtık” dedi. Başkan Özer, program sonunda ilçede gerçekleştirdiği festivallerden de bahsederek, Eylül ayı sonunda 3. Kardeş Kültürler Festivali’ni düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.