Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 12:01 Güncelleme: 31.07.2024 15:04

Başkan Özer: Katliama karşıyız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, kabul edilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'na tepki gösterdi.
Başkan Özer: Katliama karşıyız

Başkan Özer, kamuoyunda ''katliam yasası'' olarak anılan Hayvanları Koruma Kanunu’nda kabul edilen teklife tepki göstererek, “Çözüm, hayvanları ötenazi adı altında veya başka bir yöntemle öldürmek değil. Nedeni de şu; bunu bir akademisyen ve bilim insanı olarak söylemek istiyorum. Biz insanların bu dünyada yaşamaları için doğaya ve hayvanlara ihtiyacı var.”

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Özer, “Bizim geleneğimizde hayvanları öldürme yok. Hatta tarihte kötü bir anı olarak hafızamızda yer alan Sivriada deneyimi var. Bizim Esenyurt Belediyesi olarak bir barınağımız var. Orada sağlıklı kediler ve köpekler var. Engelli, hasta hayvanlarımız da orada var. Veteriner hekimler tarafından rutin bir şekilde tedavileri yapılıyor. Sağlıklı olanlarda ilgili kısırlaştırma çalışmalarını yürütüyoruz.” dedi.

Açıklamasında katliam yasasına karşı bir direnç ortaya koyacaklarını belirten Başkan Ahmet Özer, yapacakları konusunda şöyle devam etti:

“Bizim zaten bir bakımevimiz var. Türkiye’de kedi maması üreten nadir belediyelerden biriyiz. Engelli kedi ve köpeklerle de ilgili barınağımız var. Biz hayvanseverlerle, derneklerle bir diyalog içindeyiz. Hayvanseverler sağlıklı hayvanları sahipleniyor. Yasaya karşı ilgili uzmanlarla, veteriner hekimlerimizle, hayvanseverlerle ve ilgili derneklerle toplanacağız. Özellikle çevre ve hayvanlar konusunda orada bulunan ilgili kurumlarla istişare ederek bir yol haritası çizeceğiz. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi katliama karşıyız.”