Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 19:00 Güncelleme: 02.09.2024 21:22

Başkan Özer: Esenyurt'umuzdaki okullarla ilgili seferberlik ilan etmiş bulunmaktayız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt genelindeki okullarda öğrencilerin daha temiz, rahat ve konforlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için bir seferberlik başlattı.
Başkan Özer: Esenyurt'umuzdaki okullarla ilgili seferberlik ilan etmiş bulunmaktayız

Belediye ekipleri, boya, badana, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını başlattı.

Ziyaret esnasında Başkan Özer, okula ismini veren eski Milli Eğitim Bakanı Doçent Dr. Hüseyin Çelik’i telefonla arayarak okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. İkili birlikte bu okulu ziyaret edeceklerini de söyledi.

Okulların tadilatı için seferberlik başlattıklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Özer; “Esenyurt'umuzun, İstanbul'umuzun ve ülkemizin geleceği, eğitimin niteliğine bağlıdır. Eğitimin nitelikli olmasının iki önemli ayağı vardır: Birincisi, fiziki altyapıdır; okullar, kütüphaneler, laboratuvarlar, sınıflar ve öğretmenler. İkincisi ise eğitim müfredatının kendisi ve çocuklarımızın yetişme biçimidir. Çocuklarımızın iyi yetişebilmesi için onlara en iyi ortamlarda eğitim vermek zorundayız. Bu nedenle, Esenyurt'ta bulunan okullarımızın tamiratı, tadilatı, boyası ve badanası için bir seferberlik başlattık. İlçemiz genelindeki okullarda gelen talepler doğrultusunda bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Çalışmaların gidişatı hakında bilgilendirme yapan Başkan Ahmet Özer, “Şu ana kadar okullarımızda toplamda 41 bin metrekare iç cephe boyama işlemi gerçekleştirdik. Evet, tam 41 bin metrekare! Okullarımızda toplamda 67 bin metrekare iç cephe boyası ve 33 bin metrekare dış cephe boyası tamamlandı ve bu çalışmalar peyderpey devam etmektedir. İlçemizde okuyan 20 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye 750 TL kırtasiye desteği sağlıyoruz. İBB desteğiyle 10 bin öğrenciye kırtasiye çantası vereceğiz. Eylül ayına girmek üzereyiz ve iki gün sonra, İBB desteğiyle bu kırtasiye desteğini ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştıracağız.” açıklamasını yaptı.