Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 16:30 Güncelleme: 01.08.2024 12:56

Başkan Özer: Esenyurt ile Van arasında gönül köprüsü kuracağız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Doğu Anadolu turunun ardından Van'a ziyaret gerçekleştirdi.
Başkan Özer:  Esenyurt ile Van arasında gönül köprüsü kuracağız

Doğu Anadolu turunun ardından memleketi Van’a giden Esenyurt Belediye Başkanı Özer, burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Üç gün süren programda il ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Özer, Van’ın ekonomik, ticari anlamda gelişimine katkı sunacak temaslarda da bulundu.

İlk olarak Çaldıran Belediyesi’ne giden Özer, Belediye Eş Başkanları Hatice Gündoğdu Atabay ve Fettah Hasçelik ile bir araya geldi. Ardından Muradiye’ye geçen Özer, Muradiye Belediyesi Eş Başkanları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz ile istişarelerde bulundu.

Başkan Özer, aynı ilçedeki Muradiye Şelalesi’nde vatandaşlara buluştuktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'ın kendisi için düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Programda il ve ilçe eş başkanları, meclis üyeleri ve STK temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

Özer, Esenyurt’u bir ''barış ve kardeşlik şehri'' haline getirecekleri söyledi. Özer ziyaretlerini, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)’nda sürdürdü. Düzenlenen toplantıda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yönetim kurulu üyeleri, iş insanları, meclis üyeleri ve il STK başkanları ile bir araya geldi. 

Esenyurt Belediye Başkanı Özer, Van gezisinin üçüncü gününde CHP Van İl Başkanlığında Başkan Vekili Abdülkadir Altay ile görüşme yaptı. Ardından DEM Parti Van İl Eş Başkanı Mehmet Veysi Dilekçi’ye ziyarette bulundu. Van'daki son ziyaretini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine yapan Özer, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile üniversitenin akademik çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alarak, eğitim alanında yapacakları iş birliklerini konuştu.

Van’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Özer, “Amacımız Van ile Esenyurt, Van ile İstanbul arasında hem bir gönül köprüsü hem bir hizmet köprüsü kurmak. Bu çerçevede Sayın İmamoğlu ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, bir ''Van Masası'' kurmayı planlıyoruz.” diye konuştu.