Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 20:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:17

Başkan Özer: Altı mahallemizde daha aşevi açacağız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlattığı seferberlik doğrultusunda aşevi yemek dağıtım noktalarına bir yenisini daha ekledi.
Başkan Özer: Altı mahallemizde daha aşevi açacağız

Açılışını Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gerçekleştirdiği dağıtım noktasında cuma namazı çıkışı vatandaşlara ilk yemek ikramı yapıldı. Sosyal belediyecilik yolunda önemli bir adım olan Esenyurt Belediyesi Merkez Aşevi’nde hazırlanan yemekler, mahallelerde hizmete açılan dağıtım noktaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. İkincisi Akçaburgaz Mahallesi’nde açılan dağıtım noktasında her gün 12.00 ila 14.00 saatleri arasında vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilecek.

Açılış konuşmasında sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapan Başkan Özer şöyle konuştu:

“Yıldız Camisi'nin altında merkezi bir aşevimiz var. Orada günlük 15 bin kişilik yemek çıkarıyoruz. Bunu otuz bine, kırk bine kadar yükseltebilecek bir kapasite oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak dedik ki Esenyurt büyük bir yer. Bir buçuk milyon insan yaşıyor. Herkes buraya gelemez. O zaman biz halkın ayağına gidelim. Bu amaçla mahallelerimizde aşevi açmaya başladık. İlk olarak İstiklal Mahallemizde bir aşevi açtık. Günde bin 500 kişiye üç çeşit sıcak yemek veriyoruz. Bugün de Akçaburgaz Mahallemizde aşevimizi açıyoruz. Burada da günde bin kişiye üç çeşit sıcak yemek ve içecek ikramımız olacak. Ama bununla yetinmiyoruz, en az 6 mahallemizde daha aşevi açacağız. Bu aslında sosyal devletin yapması gereken işler. Ama maalesef hükümetin, devletin elinin ulaşamadığı yerler var. Biz Esenyurt Belediyesi olarak bu açığı kapatmak için sosyal belediyeciliği en önemli unsur olarak önümüze aldık.”