Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 18:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:28

Başkan Ovalıoğlu, 'Palais Galliera'da İstanbul Evi'nin açılışına katıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Paris'in ünlü moda müzesi ''Palais Galliera''da İstanbul Evi'nin açılışına katıldı.
Başkan Ovalıoğlu, 'Palais Galliera'da İstanbul Evi'nin açılışına katıldı

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Paris’in ünlü moda müzesi “Palais Galliera”da İstanbul Evi’nin açılışına katıldı.

İstanbul’un tanıtımı için ziyaretçileri ağırlayacak olan İstanbul Evi’nin kurulma amacı; Türkiye’nin 2027 Avrupa Oyunları tanıtım programının yanı sıra, 2036 Olimpiyat adaylığı için faaliyetler yürütmek olarak belirlendi.

Tarihi belgeler ve görsel içeriklerle zenginleştirilmiş İstanbul Evi’nin açılışı; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Başkan Ovalıoğlu ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Siyaset ve spor dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren açılış töreninde İmamoğlu’nun yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Başkanları birer konuşma yaptı.