Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 01:00 Güncelleme: 11.09.2024 09:42

Başkan Öntürk: Kırıkhan'da 400 dönümlük alanlık bir çiftlikte kendi ağacımızı dikeceğiz

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2024 Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Erzin'de Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Başkan Öntürk: Kırıkhan'da 400 dönümlük alanlık bir çiftlikte kendi ağacımızı dikeceğiz

Hatay milletvekili Kemal Karahan ve Lütfü Kaşıkçı’nın da katılım sağladığı toplantıda gündemdeki 9 madde görüşülüp ilgili komisyonlara sevkedilirken, komisyon raporları hazır olan maddeler oylanarak kabul edildi.

Hatay’a kazandırılan 6 yeni plajın İmar A.Ş.’ye devredilmesiyle ilgili konuşan Başkan Mehmet Öntürk bu plajlardan herhangi bir gelir beklemediklerine vurgu yaparak vatandaşa en uygun şekilde hizmet etmesini amaçladıkları için işletme hakkını İmar A.Ş.’ye devrettiklerini bu düzenlemelerin geçici ve hızlı çözümler olduğunu sahil bölgelerinde daha geniş ve kalıcı düzenlemeler yaparak daha da güzel hale getireceklerini ifade etti.

Öntürk Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan yolları Büyükşehir’in bünyesine alarak peyzaj çalışmalarını şehre yakışır hale getireceklerinin altını çizerek ışıklandırması ve yeşil örtüsüyle beraber şehir girişlerinin daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturacaklarını açıkladı.

Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Öntürk “Kırıkhan’da 400 dönümlük alanda kurulu bir çiftlikte kendi ağacımızı kendi bitkimizi yetiştireceğiz. Tahsisini istedik ve büyük ihtimalle alıyoruz. İnşallah orada tüm belediyelerimize de destek olacak bir tesisi yakında hizmete açacak ve parayla alım yapmayacağız.” diyerek yapılacak hizmetlerde harcama kalemlerini en aza indirerek eldeki bütçeyi en etkili şekilde kullanmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.  

Öntürk meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada asfalt, parke ve inşaat şirketlerine 1 milyar 897 milyon, EFA Tur’a 422 milyon, esnaf alacaklarına 270 milyon, kredi ödemelerine 217 milyon 922 bin, personel ödemelerine 16 milyon 678 bin ve HATSU adına da 1 milyar 760 milyon olmak üzere toplamda 4 milyar 641 milyon 808 bin lira eski dönemden kalan borç ödemesi yaptıklarını açıklayarak kurumsal olarak şeffaf bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.