Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 18:01 Güncelleme: 11.07.2024 15:06

Başkan Karalar: Yangın felaketi yaşanmaması için mücadele edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 14 büyükşehir belediyesinin bürokratları, olası afetlere karşı dayanışma, iş birliği ve tecrübe paylaşımı için Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.
Başkan Karalar: Yangın felaketi yaşanmaması için mücadele edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet İşleri Daire Başkanlıkları Koordinasyon Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Türkiye’de kriz yönetimi yerine risk yönetiminin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, bunun için de bilimin kılavuzluğunda hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Toplantının açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, doğal afetlerin artmasına; doğanın insan tarafından korunmamasının, doğal olanın tahrip edilmesinin ve doğaya zalimce davranılmasının neden olduğunu söyledi. Zeydan Karalar, “Adana’da kısa sürede çok yangın felaketi yaşandı. Bunların çoğunluğu anız yakılmasından kaynaklandı. Dikkatsizlik, kurallara uymama ve kasten yakma olmak üzere yangınların çeşitli başka nedenleri de var. Elbette yangın felaketi yaşanmaması için mücadele edeceğiz ama, yangın çıktıktan sonra da birlikte çalışarak zararı azaltacağız.” dedi.

CHP’li belediyeler olarak insan onurunu koruyarak yücelten bir anlayıştan geldiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Zeydan Karalar, afet çevre felaketleri konusunda iş birliği ve dayanışmayı güçlendirerek sürdüreceklerinin mesajını verdi.