Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 12:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:02

Başkan Karalar: Hızlı tren köprüsü inşaatı sebebiyle, Seyhan Nehri yatağına su verilemiyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kenarında yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan Nehri'nde ortaya çıkan olumsuz görüntülerle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.
Başkan Karalar: Hızlı tren köprüsü inşaatı sebebiyle, Seyhan Nehri yatağına su verilemiyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri'nin Adana’nın en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu ve görsel açıdan da, bölge tarımına yönelik sulama açısından da olağanüstü önemli bir kıymet olduğunu belirtti.

Başkan Karalar, Seyhan Nehri’nin üzerinde hızlı tren köprü inşaatı devam ettiği için aylardır suyun kesik olduğunu vurgulayarak "Nehir yatağına su verilmemesi nedeniyle hem görsel açıdan çok olumsuz bir tablo oluşuyor hem de bataklığa dönüşüyor. Köprü inşaatını yapan firmaya çağrım; köprü bacaklarının bir an önce bitirilmesi ve DSİ’nin Seyhan nehri yatağına yeniden su vermesini sağlamaları yönünde. Böylece Adana için vazgeçilmez olan harika Seyhan nehri görüntüsüne yeniden kavuşalım.” dedi.

Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti:

“Bazı ulusal basın kuruluşlarına yansıyan Seyhan Nehri yatağının susuz, kuru ve olumsuz görüntüsü, Hızlı Tren Köprüsü inşaatından kaynaklı suyun kesilmesi nedeniyle oluştu. Köprü inşaatını yapan firmaya, çalışmalarını hızlıca bitirmeleri ve DSİ’nin nehir yatağına suyu yeniden vermelerini sağlamaları konusunda çağrı yaptık. Çünkü DSİ nehir yatağında çalışma varken suyu bırakamaz. Yine de DSİ’den rica ettik ve suyu yeniden verene kadar nehir yatağının olabildiğince temiz kalması ve kötü görüntünün ortadan kaldırılması konusunda harekete geçmeleri için ricada bulundum. Bunun gereğini yerine getireceklerine inanıyorum. Seyhan Nehir yatağıyla ilgili kontrol tamamen DSİ’de ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin burada çalışma yapma imkanı yok.”