Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.07.2024 11:00 Güncelleme: 30.07.2024 13:21

Başkan Eşki'den Ayakkabıcılar Sitesi'ne ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yurtdışı ihracat rakamlarıyla ayakkabı sektörünün lokomotifi olan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Site Başkanı Süleyman Özcan ve yöneticilerle bir araya geldi. Başkan Eşki, site sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi, çözüm için çalışma sözü verdi.
Başkan Eşki'den Ayakkabıcılar Sitesi'ne ziyaret

Belediye Başkanı Eşki, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi içinde Başkanı Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle inceleme yaptıktan sonra temizlik, yol ve çevre düzenlemesi sorunlarının kısa sürede çözüleceğini belirterek, “İlçemizdeki yol sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla bütçemizin önemli bir bölümünü bu alandaki çalışmalara ayırıyoruz. Bu doğrultuda bölgedeki yolları da mutlaka yenileyerek çevre düzenlemeleri yapacağız” dedi.

Site içinde ve çevresinde yaşanan en önemli sorunun temizlik olduğunu vurgulayan Başkan Eşki, “Bu çok hassas bir konu; çünkü çöplerin çoğu bizim sorumluluk alanımız dışında olan bertaraf edilmesi gereken sanayi atığı. Bunun için işletmelerin çevreye karşı duyarlı olması ve yasalara uyması gerekiyor. Sizlerin de şikayetçi olduğu bu tablonun önüne geçmek için denetimlerimizi sıklaştıracağız, kimsenin çevreyi kirletmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.