Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.08.2024 11:00 Güncelleme: 03.08.2024 22:49

Başkan Eşki: Yol ve kaldırımların kanunlara uygun şekilde kullanılması gerekiyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi'nde yaptığı incelemelerde, hurda araçların yanı sıra tamir ve bakım için sanayiye getirilen araçların gelişi güzel olarak yollara bırakılmasının yarattığı sorunlara dikkat çekti.
Başkan Eşki: Yol ve kaldırımların kanunlara uygun şekilde kullanılması gerekiyor

Başkan Eşki, ilçe sınırlarda bulunan dört oto sanayi sitesinden biri olan Site’de, zabıta ve ruhsat müdürleri başta olmak üzere ilgili çalışma arkadaşlarıyla sokakları gezdi, esnafı uyardı.

5. Sanayi Sitesi’ni Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Avcı ve yöneticilerinin eşlik ettiği Başkan Eşki, bölgede binin üzerinde işletmenin faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, “Bu sorunu ancak esnafla birlikte çözeriz. Öncelikle buradan ekmek kazanan esnafın duyarlı olması gerekiyor. Birbirlerini denetlemeli ve şikayet ettikleri bu çirkin görüntünün ortaya çıkmasına engel olmalılar. İşlerini dükkanlarının sınırı içinde yapmalılar” dedi.

Bornova Belediyesi olarak sanayi sitelerindeki yollar, kaldırımlar, temizlik ve yeşil alanlar için gerekli yatırım ve çalışmaları yapacaklarını belirten Başkan Eşki, “Ancak yol ve kaldırımların kanunlara uygun şekilde kullanılması gerekiyor. Kanunlara aykırı hareket edenleri, hurda ya da bakım için getirilen araçları gelişi güzel ve tehlikeli biçimde yollara koyanlara gerekli cezaları uygulayacağız. Atölyelerin sınırları dışında kullanılan alanlardan işgaliye bedeli alacağız.” diye konuştu.