Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:57

Başkan Eşki: Ürünler tarlada kalmayacak

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personeli tarafından yaşlılık veya sağlık sorunları nedeniyle tarlada ürün toplamada zorluk yaşayan üreticilerin ürünleri toplanıyor, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satışa sunuluyor ve elde edilen gelir üreticilere ulaştırılıyor.
Başkan Eşki: Ürünler tarlada kalmayacak

Bornova Belediyesi, tarımsal desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personeli, yaşlılık veya sağlık sorunları nedeniyle tarlada ürün toplamada zorluk yaşayan üreticilerin ürünlerini topluyor, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satışa sunuyor ve elde edilen geliri üreticilere ulaştırıyor.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel üreticilerin desteklenmesinin Bornova Belediyesi’nin en öncelikli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Üreticilerimiz, köylerimiz ve kırsal mahallelerimiz, Bornova’nın can damarlarıdır. Onların üretim gücünü korumak ve artırmak için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ürünlerin tarlada kalmaması, üreticilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yerel üreticilerimizin kazancı, Bornova’nın kazancıdır."