Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 11:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:35

Başkan Eşki: Tarihimiz ve kültürümüz üzerindeki sis perdesini kaldıracağız

Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti'ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı çalışmalar başlattı. Alanında uzman isimlerle bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, açılacak müzeler sayesinde Bornova'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri üzerindeki sis perdesini kaldırmayı amaçladıklarını belirtti.
Başkan Eşki: Tarihimiz ve kültürümüz üzerindeki  sis perdesini kaldıracağız

Başkan Eşki, Dramalılar Köşkü’ndeki toplantıda Prof. Dr. Çınar Atay, Doç. Dr. Zafer Derin, Tarihçi İlhan Pınar, Tarihçi-Yazar Altan Altın gibi uzman isimler, Bornova’nın köklü Levanten ailelerinden gelen Marc Giraud ve ilgili bürokratlarla buluştu. Toplantıda, Bornova Belediyesi’nin girişimleriyle kurulması planlanan müzeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Ömer Eşki, sağlıklı bir şekilde yürütmek istedikleri bu önemli çalışmaları koordine etmek amacıyla Müze Müdürlüğü kurduklarını vurguladı. Kültürel Gelişmişlik Endeksi Ölçüleri’nin bir göstergesinin de müzeler ve bu müzelerin ziyaretçi sayıları olduğuna dikkat çekti.

Bornova’nın binlerce yıl öncesine dayanan geçmişiyle kadim bir kent olduğunu ifade eden Başkan Eşki, “Bornova Belediyesi olarak Bornova’yı tüm tarihiyle öne çıkarmak istiyoruz. Kuracağımız müzeler ile Bornova’nın köklü geçmişi ve kültürel zenginlikleri üzerindeki sis perdesini kaldıracağız” dedi. 

Başkan Eşki, Kurtuluş Savaşı’nın sembol alanlarından olan Belkahve’deki Ata Anı Evi’ni daha bilinir hale getireceklerini belirtti. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne Müze statüsü kazandırmak için başvuru yaptıklarını, Ulusal Modern Sanatlar Müzesi ile Bornova’ya yakışır bir spor müzesi düşündüklerini ifade etti.

Başkan Eşki, Homeros’un yaşadığı varsayılan mağaraların bulunduğu Kayadibi Mahallesi’ndeki alanı hediyelik eşya satış noktaları ve Homeros heykeli gibi düzenlemelerle cazibe merkezi haline getirerek ziyarete açacaklarını söyledi. Bu çalışmalara ek olarak bir de Homeros Müzesi açacaklarını belirtti.