Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.04.2024 13:00 Güncelleme: 26.04.2024 13:17

Başkan Eşki "Güçlü Bornova"yı anlattı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Güçlü Bornova"ya geçişin yol haritasını basın toplantısında anlattı.
Başkan Eşki "Güçlü Bornova"yı anlattı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. Bornova Belediyesi’nde hiç aynı kişinin peş peşe iki dönem başkanlık yapmadığını hatırlatan Ömer Eşki, “Bu durum kurumsallaşmayı aksattı. Göreve her gelen belediyenin içini işleyişini sıfırdan öğrenip öyle çalışmaya başlamak durumunda kaldı. Ben rahmetli Sırrı Aydoğan döneminde İlçe Gençlik Kolları Başkanıydım, onunla çalıştık. Ardından Kamil Okyay Sındır Başkanımızdan itibaren zaten belediyede pek çok görev yaptım. En son da Sendika başkanıydım. Bu nedenle Bornova’nın 20 yılına hakimim, 20 yılına da talibim. Son 20 yılda vatandaşta karşılık bulan, toplumun ihtiyaç duyduğu tüm projeleri sürdüreceğiz. Aralarında Dost Market gibi durdurulmuş olanları yeniden başlatacağız. Üzerine de kendi projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Belediyelerin temel görevleri olan yol, temizlik fen işleri, zabıta hizmetlerini proje olarak sunmadan en güzel şekilde yapmanın gayreti içinde olduklarını söyleyen Başkan Eşki, “Ben sahada, sokakta, vatandaşın arasında olmayı seviyorum. Böyle bir başkanlık yapmayı hedefliyorum. Gerek bu sahadan aldığım geri dönüşlerde, gerekse yaptırdığımız anketlerde şikayetlerin yüzde 35.5’i yollarla ilgiliydi. Temizlikten şikayet edenlerin oranı ise yüzde 18’in üzerindeydi. Biz de ilk başta yol, temizlik ve zabıta düzenlemelerini yapmaya başladık. Bu konuya sıfır numaralı projemiz dedik. ” dedi.

Bornova’da temizlik alanında köklü bir değişikliğe gideceklerini de ifade eden Başkan Eşki, “Bu çalışmaya ilk olarak Bornova merkezinde başlayacağız. Temizlik ekiplerimiz gece ilerleyen saatlerde çalışmaya başlayacak ve sabah Bornovalılara tertemiz sokaklar teslim edecek. Bornovalıdan da bu temizliği korumalarını isteyeceğiz. Kimse ilk çöpü atan olmak, temiz bir sokağı kirletmek istemez. Çöplerin alınmasının ötesinde, sokakların süpürülmesiyle ilgili önemli bir eksiklik vardı, belediye içinden personeli bu alana kaydırdık. Merkezde bu sistemi oturttuktan sonra aynı çalışmayı Işıkkent Çamdibi gibi bölgelerimizin merkezlerinde de başlatacağız” diye konuştu.

Başkan Eşki basından gelen sorular üzerine başta belediyenin mali yapısı ve son dönemde işe alınan personelle ilgili de konuştu. Eşki şunları söyledi:

“Öncelikle altını çizelim, Bornova 25 yılı aşkın süredir mali yapısı güçlü, borcu olmayan bir belediyedir. Son dönemde bu konu ‘Kasada 200 milyon paramız var’ gibi söylemlerle çok öne çıkartıldı. Keşke öyle olsaydı ama beledimiz ve şirketlerinin mevcut ödemelerini düştüğünüzde 20 milyon gibi bir borcumuz var. Yine de pek çok belediyeye göre son derece güçlü bir mali yapımız var. Zaten benim yoğurt yeme biçimim daha farklı olacak. Ben kasada para tutmayacağım, kaynağı daha fazla hizmet etmede kullanacağım."