Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 19:00 Güncelleme: 19.08.2024 22:49

Başkan Er: Gölgeniz eksilmesin, ışığınız daim olsun

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2023 Fotoğraf Makinesi Müzesi'nde '19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık' günü düzenlenen programla kutladı.
Başkan Er: Gölgeniz eksilmesin, ışığınız daim olsun

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve fotoğraf sanatına gönül vermiş fotoğraf sanatçılarının katılımı ile Sanat Sokağında bir program düzenlendi.

Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Er, böyle güzel bir mekânın hazırlanmasında emeği bulunan bütün belediye başkanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Er konuşmasının devamında, “Binlerce kelimenin anlatmakta kifayetsiz kalacağı anları bir kareyle ölümsüzleştiren, tarihe tanıklık eden ve yaşanmışlıkları bizlere hatırlatan fotoğrafçılık sanatını kutlamak üzere bir aradayız. Fotoğrafçılık, yalnızca bir sanat değil, aynı zamanda şehrimizin hafızasında silinmez izler bırakan bir tanıktır. Bir fotoğraf karesi, yazılı bilgiyi tamamlar, hatta bazen ondan daha etkili bir şekilde anlatır” dedi.

Fotoğrafçılığın geleceğe taşıdığı kültürel mirastan da bahseden Başkan Er, “Malatya’mızın her köşesi, bir fotoğraf karesinde anlam bulan, yaşanmışlıklarla dolu hikâyeler taşır. Bu özel günde, hem şehrimizin güzelliklerini hem de fotoğrafçılığın gücünü bir kez daha hatırlamamız, geleceğe taşıyacağımız kültürel mirasın önemini bir kez daha idrak etmemiz son derece anlamlıdır. Şehirler, o şehirlerin kültürleri, doğal yaşamları, fotoğrafçılar için sonsuz bir ilham kaynağıdır. Bu sebeple Malatya'mızın kültürünü, tarihini, değerlerini çektiği fotoğraflarla günümüze taşıyan, bu güzellikleri ölümsüzleştirirken şehrimizin ruhunu geleceğe aktaran siz değerli fotoğrafçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Gününüzü kutluyorum. Sizlerin emeği, şehrimizin belleğinde sonsuza kadar yaşayacak, gelecek nesillere ışık tutacaktır." ifadelerine yer verdi